Lizz, een zelfstandige vrijkous

 In Asieldieren

Lizz is in 2015 geplaatst bij een kinderboederij en daar had ze heerlijk de ruimte.  Ze kon lekker struinen wanneer ze dat wilde. Ze ging elke dag op pad, want Lizz had het hartstikke druk met jagen, naar de vogels mekkeren, achter de vlinders aan, haar vaste ronde doen…. Maar ze kwam, elke dag weer, keurig op tijd, lekker naar huis.

Vrijheid, blijheid… Dat is waar Lizz van houdt. Deze knappe schildpad dame is een zelfstandige poes. Als ze ergens geen zin in heeft, geeft ze dat echt wel aan. Maar aan de andere kant, vindt ze het ook weer heerlijk om op schoot te liggen, leuk om samen te spelen en fijn om aangehaald te worden. Lizz is lief, maar wel een dametje met pit. Ze wil eigenlijk gewoon niets ‘moeten’. Oppakken bijvoorbeeld vindt ze niet prettig.

Lizz is teruggekomen, omdat ze steeds heftiger ging reageren op de honden, die samen met hun baasjes, de kinderboerderij kwamen bezoeken. We denken dat ‘het continu geconfronteerd worden met honden’, die ze écht niet leuk vindt, haar gewoon teveel is geworden.

Toen Lizz terugkwam zat ze eerst in een kamer met andere katten, maar daar houdt ze ook niet van. We hebben haar een kamer voor haar alleen gegeven en daar kwam ze al snel tot rust. Toen we stiekem door het raampje keken, zagen we haar al rollebollen op de grond. Zo! Dat is al beter, hè meisje… Als Lizzy maar het dierenrijk alleen heeft, dan is ze heel erg lief. Ze komt lekkere kopjes geven en ze vindt samen spelen echt hartstikke leuk. Ze wil ook regelmatig even gezellig op schoot liggen…

We gaan daarom ook snel op zoek naar een nieuw thuis voor haar. Ze wil dus de ruimte hebben: gewoon een lekkere ruime tuin, waar ze kan ravotten. Ze is wat angstig voor kleine kinderen en ze kan niet met honden of andere katten samenwonen. Kinderen vanaf 12 jaar.

Lizz is gechipt, ingeënt, gesteriliseerd en ongeveer 6 jaar jong.

Wilt u kennismaken met onze knappe Lizz? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie ©  Clara Mazèl en Barbara Smeenk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS LIZZ HELPEN!

Recent Posts