Lilo en Stitch zijn aan elkaar verknocht

5 mei 2023

Over de geschiedenis van Lilo en Stitch weten we eigenlijk maar heel weinig. Behalve dat hun baasje is overleden en dat ze bij ons terecht zijn gekomen. Het zijn 2 prachtige vogeltjes om te zien. Maar ze zijn waarschijnlijk alleen hun oude baasje gewend geweest en al die verschillende gezichten en geluiden vinden ze nu wel heel erg spannend.

Lilo had een wondje onder de vleugel in de oksel. Dit is altijd een heel lastig plekje. Gelukkig is het nu dicht, maar het blijft een puntje van aandacht voor de nieuwe eigenaar om dit in de gaten te houden.

We zoeken voor deze lieverds een fijne nieuwe plek. We denken dat ze gebaat zouden zijn aan een plek waar al andere agapornissen wonen die wat meer gewend zijn aan mensen, zodat ze kunnen leren dat niet alles eng is. Ze moeten in ieder geval gezellig samen blijven, want ze zijn aan elkaar verknocht en zoeken steun bij elkaar.

We zouden het fijn vinden als ze een volière vinden of hun thuis vinden in een groepje agapornissen waar ze mee mogen los vliegen in huis. Het geslacht en de leeftijd van Lilo en Stitch is ons onbekend en ze dragen geen ringen.

Heb jij interesse in Lilo en Stitch? Vul dan het formulier onderaan de pagina in.

Algemene informatie
Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Lilo en Stitch zijn aan elkaar verknocht

Help ons de dieren helpen!