Lieve Stanley ziet een thuis wel zitten (3 jaar)

13 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, met een rustige, sociale kat
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Stanley was een vangkooi ingelopen, want daar lagen lekkere droge brokjes in. Het deurtje klapte achter hem dicht en Stanley zat gevangen. Zo kwam hij bij ons in de zwerfkattenruimte terecht. Stanley was al eens eerder bij ons geweest. Hij is toen gecastreerd en snel weer los gelaten op zijn vertrouwde plek. Hij wilde namelijk niets met mensen te maken hebben.

Toch liever samen met mensen
De Stanley die nu nieuwgierig in zijn hok zat rond te kijken en af en toe knipoogde, was een heel andere Stanley dan de vorige keer. Hij was vriendelijk, kwam naar de verzorgers toe en gaf kopjes. Het leek of hij zich realiseerde dat een leven samen met mensen toch beter was dan het harde bestaan van een zwerfkat.

Stanley is duidelijk blij met mensen. In de losloopkamer begroet hij je met zijn staart kaarsrecht de lucht in. Hij geeft kopjes, speelt en spint alsof hij nooit anders gewend is. Deze lieve jongen heeft toch maar voor een veilig thuis met liefhebbende eigen mensen gekozen.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten, met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Stanley is een een jaar of drie oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Stanley? Vul onderstaand contactfomulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!