Lieve Doever moet nog een beetje wennen (4 jaar)

28 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Doever liep al een tijdje rond in de buurt, waar gelukkig mensen woonden die hem een beetje in de gaten hielden. Zij zagen dat hij een wond bij zijn oor had en waarschuwden ons.

Flinke bijtwond

De dierenarts ontdekte dat Doever een flinke bijtwond bij en in zijn oor had, die als gevolg van de ontsteking een groot abces was geworden. De wond is uitgespoeld en goed schoongemaakt. Antibiotica en pijnstillers moesten de verdere genezing ondersteunen.

Veilig op zijn plankje 

En zo kwam buitenkat Doever bij ons terecht. Dat vond hij in het begin maar niks. Dat hok en die mensen: Doever bleef stilletjes boven op zijn plankje zitten en bekeek die vreemde wereld argwanend. Alhoewel, twee keer per dag lekker eten – dat beviel eigenlijk best goed. En de verhaaltjes die de verzorgers hem met zachte stem vertelden kon hij na verloop van tijd ook wel waarderen. Hij had geen idee wat ze allemaal zeiden maar hij werd er wel lekker rustig van.

Aaien is best fijn 

En toen ontdekte hij dat ze ook nog heerlijk op zijn kop konden krabbelen en zijn nek masseerden of zachtjes onder zijn kin aaiden. Dat was spannend, maar wel helemaal top!

Talent voor knuffels

Doever begint langzaamaan te ontdooien. Hij vindt het op zijn plankje voorlopig veilig en komt er alleen vanaf om te eten of op de bak te gaan. Hij laat zich inmiddels ook optillen en op schoot zetten. Nog niet helemaal van harte, maar als hij eenmaal bij je zit ontspant hij. Het is een echte lieverd, die alles in zich heeft om een ware knuffel te worden. Misschien geen schootkat, maar wel eentje die graag in de buurt van zijn mens is. En zich helemaal overgeeft aan liefhebbende handen.

Met geduld komt het goed 

Doever zoekt dan ook geduldige mensen die snappen dat een buitenkat tijd nodig heeft om aan een huis en mensen te wennen.

Wenperiode 

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Doever is ongeveer vier jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Doever? Vul onderstaand contactformulier in. 

Fotografie © Simone Janssen

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!