Lieve aga’s: koppels en singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Lieve aga’s: koppels en singles

Lieve aga’s: koppels en singles

25 september 2021

We hebben momenteel meerdere plaatsbare agapornissen die een fijn thuis zoeken, waaronder verliefde koppels. Ze samen op de foto krijgen is nogal een klus, dus vandaar dat de foto’s niet altijd even mooi zijn. Maar de vogeltjes die er op staan zijn dat wel! Prachtige kleurtjes en bij de koppels straalt de liefde er vanaf.

Peache en Pear
Van Peache en Pear is afstand gedaan, omdat de eigenaar niet langer voor ze kon zorgen. Helaas hebben wij niet veel informatie kunnen inwinnen, dus kunnen we alleen vertellen wat we zelf hebben gezien.

Dit knappe koppel is dol op elkaar en wil dan ook samen verhuizen naar een fijn nieuw thuis. Peache en Pear vinden het nu bij ons nog wel een beetje spannend, maar samen durven zij de wereld aan! Ze zitten samen vrolijk te knabbelen van hun groente en fruit.

Peache en Pear zijn ongeveer 6 jaar oud. En zijn momenteel nog gekortwiekt. Ze kunnen redelijk fladderen, maar nog niet goed vliegen. Hun vleugels groeien wel weer aan, en dan hopen we dat de nieuwe baas ze gewoon laat doen waar vogels voor gemaakt zijn: vliegen!

We zoeken een huis met een ruime kooi of volière, waar ze lekker zich zelf kunnen zijn. Of een huis waar ze lekker los mogen en onderdeel worden van het gezin.

GEPLAATST Krisje 
Krisje werd gevonden in Krimpen aan den IJssel. Helemaal alleen. Dat is helemaal niet zo fijn om als aga buiten te zijn, want gevaar ligt op de loer. Krisje zoekt nu een nieuw thuis. En dan een fijn thuis waar een andere knappe fischeri wel zit te wachten op onze knappe Krisje. Want deze lieverd wil graag een vriendje en bij ons heeft ze de liefde niet kunnen vinden. Lekker samen knuffelen en van elkaar genieten. Dat is waar ze naar verlangt.

Krisje draagt een ring uit 2016 en is een wijs vogeltje. Ze laat zich niet zo maar iets wijs maken door de rest van de aga’s in de kooi en gaat lekker haar eigen gang. Het geslacht is ons onbekend en Krisje is niet handtam.

Rocky (en Raaf zie Raaf)
Rocky vloog zomaar bij iemand naar binnen. Gelukkig maar, want het is toch veel te gevaarlijk buiten voor vogeltjes zoals jij, Rocky. Je kan ons wel laten zien hoe mooi jouw vleugeltjes zijn, maar de vogels buiten in Nederland zijn veel groter. Rocky is een eigenwijs vogeltje. En vindt mensen soms wel een beetje leuk, maar hij vindt handen erg spannend. Rocky heeft ook de neiging zichzelf een beetje te plukken, maar nu hij bij de anderen aga’s in de volière woont, heeft hij er minder tijd voor! Gelukkig maar.

Rocky vindt het wel gezellig met Raaf en soms weer met Fishi. Maar voornamelijk denken wij dat Raaf een goeie match zou zijn.
Hij wil dat ook wel verhuizen samen met Raaf.

We weten het geslacht niet van Rocky. Rocky draagt een ring uit 2016 en is niet handtam.

Foto 1 Raaf en Rocky
foto 2 Rocky
Foto 3 Rocky

Raaf (en Rocky, zie Rocky)
Raaf is wijs en bemoeit zich niet met al die drukte. Hij gaat z’n eigen gang. Hij is misschien wel wat timide? Gevonden in Rotterdam en helaas geen baasje voor gekomen. Dus nu logeert Raaf in het hospitaal. Raaf vindt het wel gezellig met andere aga’s hier, maar eigenlijk zoekt hij een fijne plek waar hij echt thuis is. Waar een vogelvriend of vriendinnetje is, waar hij lekker mee kan kroelen.

Raaf is een grote aga. Zijn snavel slijt helaas niet helemaal als het hoort, dus het kan zijn dat hij eens in de zo veel tijd zijn snaveltje moet laten bijslijpen. Dit is een kleine ingreep en vaak makkelijk te doen bij een dierenarts of vogelkenner.

Raaf vindt Rocky erg lief en wil graag samen verhuizen.

We weten niet hoe oud Raaf is, want hij draagt geen ring. Raaf is ook niet handtam.
foto 1 Raaf en Rocky
foto 2 Raaf

Ocarina
Die kleine lieve Ocarina is nog een jong vogeltje. Elke dag komen er meer mooie oranje veertjes door op haar koppie. Ocarina werd gevonden in Rijswijk en gelukkig konden mensen haar pakken. Ze was wel erg moe en verzwakt toen ze binnen kwam, maar inmiddels is daar niets meer van terug te zien. Ze is druk, druk, druk met vliegen door de kooi. Eten hier, spelen daar.

Ocarina draagt geen ring, maar door haar veren en postuur weten we wel dat ze een vogeltje is dat pas een paar maanden oud is. 

Fishi en Tootie
Fishi werd gevonden op straat en door iemand mee naar huis genomen. Er werd druk gezocht naar een eigenaar, maar die werd niet gevonden. De vinder belde ons en zo kwam Fishi bij ons terecht. Fishi is een knappe verschijning en is nog een lieve jonge vogel.

Ook Tootie werd op straat gevonden. In quarantaine zaten Tootie en Fishi naast elkaar. in een hokje Dus toen ze eindelijk samen in een grote kooi mochten werden ze al snel vriendjes!

Het geslacht van Fishi en Tootie is ons onbekend. Fishi draagt een ring uit 2021 en is dus nog erg jong. Tootie draagt helaas geen ring dus is de leeftijd onbekend. Ze zijn beide nog niet handtam.

 

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Lieve aga’s: koppels en singles

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.