Lief lapje: Supervrolijke Alexia (1 jaar)

10 juni 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Lapjespoesje Alexia was komen aanlopen bij mensen die haar niet kenden. Alexia moet vast gedacht hebben dat deze mensen haar wel konden helpen. Daar had ze helemaal gelijk in want de mensen zagen meteen dat haar rechter oogje niet in orde was.

Ze belden ons en wij hebben haar naar de dierenarts gebracht. Die heeft haar helemaal onderzocht en, afgezien van dat oogje, is Alexia een gezonde jonge dame van ongeveer een jaar oud. We hebben een paar dagen afgewacht of het oog mogelijk nog iets zou herstellen, maar het bleek een genetische afwijking te zijn. Het oog was misvormd en niet levensvatbaar. Ze zag niets met dit oog en had er last van. Daarom is het oog verwijderd.

Ons lieve prinsesje

Ons kleine prinsesje is een lief meisje dat zich graag laat aanhalen en zachtjes aan je neus komt snuffelen. Zo jong als ze is, weet Alexia precies wat ze wil en wat ze niet wil. En dat laat ze dan ook luidkeels merken. Ze wil geen andere katten in de buurt, ze wil wel lekker geaaid worden en op schoot zitten. En spelen vindt ze superleuk. het liefst samen. Lekker rennen door de speeltunnel en achter de hengel aan. Dit jonge poesje vindt alles leuk. Ze vliegt door de kamer, springt op haar kattenmeubel, door de speeltunnel, langs de speelwand. Deze gekke vrolijkerd is hartstikke blij als ze haar pootjes mag strekken. Ze wil ook heel graag naar buiten, lekker snuffelen in de buitenren. Maar ze wil beslist niet meer terug in haar hokje. Nou ja, als er eten is wil ze wel meewerken, maar niet van harte.

Lieve Alexia, zo vrolijk, zo speels…. Zelfs in haar hokje speelt ze mee met de anderen. Als ze een katje ziet loslopen en spelen, wordt ze helemaal enthousiast. Alexia is echt een superleuke poes. Ook springt graag op schoot om lekker te kroelen. Nu nog een warm thuis met tuin voor haar…

Lexi pakt de draad op

Wij tweevoeters vinden dieren die een poot of een oog moeten missen meestal heel zielig. Maar voor dieren is het gewoon zoals het leven in elkaar zit. Ze redden zich prima, ze treuren niet om het verlies van een orgaan of ledemaat en lijken meteen de draad weer op te pakken. Katten die een oog moeten missen kunnen gewoon diepte zien zodat ze afstanden en hoogtes zonder probleem kunnen inschatten. Zij heeft er geen last van hoor. Sterker nog, dat slechte oog zat haar in de weg. Het was gewoon niet goed. Als je haar ziet springen en spelen zal je merken dat het haar niet hindert.

Wennen

Hoewel Alexia niet bang is, is het voor haar toch beter als ze eerst rustig kan wennen aan haar nieuwe huis met alle onbekende geluiden en geurtjes. Dat kan het beste in een aparte kamer. Ga een paar keer per dag bij haar zitten. Lekker tegen haar kletsen en wat spelen zorgen ervoor dat ze aan je gaat wennen en stellen haar op haar gemak. Lees desnoods (hardop) een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt dit prinsesje wel van. Ze zal dan jouw geur associëren met iets goeds.

Op deze manier zorg je ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is, kan je haar beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze naar terug kan rennen als het eens te spannend wordt. Als je haar in één keer zou  loslaten in het hele huis, kan ze zich gaan verstoppen. En dan duurt de wenperiode onnodig lang.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Alexia is ongeveer 1 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Alexia? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig en Inge van der Meer/ Simone Janssen

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!