Lief kittenjochie Papayo wil naar huis (eind april geboren)

26 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja.
  • Kinderen: ja
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: kittenbrok Farmina N&D

Hoe komt een vijf maanden oud katje terecht in de hal van een druk station? Wij hebben geen idee, maar we weten wel dat een kitten daar niet thuis hoort. Dat moet degene die hem daar zag zitten ook hebben gedacht. Ze heeft hem veilig bij ons afgeleverd.

Stuiteren en chillen
Deze lieve hummel was mager en had diarree. Papayo kreeg speciaal voer en medicatie en veel knuffeltjes. Voor die knuffeltjes hoefden zijn verzorgers helemaal geen moeite te doen. Als de deur van zijn hok open ging kwam Papayo vanzelf naar buiten rollen om ze in ontvangst te nemen. De medicijnen deden hun werk en heel geleidelijk werd zijn ontlasting beter.

Papayo was eindelijk gezond genoeg om naar de kittenkamer te verhuizen. Daar was hij eerst een soort stuiterballetje, zo blij was hij dat hij eindelijk weer kon bewegen, rennen en springen. En spelen met de andere kittens natuurlijk. Nu hij weet dat hij gewoon lekker mag rondlopen wordt hij wat rustiger. Hij speelt samen en kan zich ook alleen heel goed vermaken. En als hij genoeg gespeeld heeft zoekt hij een wat hoger plekje waar hij rustig wat zit te soezen, of hij kijkt geïnteresseerd naar wat de andere kittens allemaal aan het uitspoken zijn. Papayo is weer een blij, tevreden katje.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om Papayo eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

 Wennen aan de andere kat in huis

Je kan het maar één keer goed doen! Dus neem je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed.
GA NIET TE SNEL, MAAR TREK ER EEN MAAND VOOR UIT!

Als het goed is, blijft je diertje nog jaren, misschien wel 10 tot 20 jaar bij je. Geef daarom jezelf en de dieren een beetje tijd om aan elkaar te wennen. We raden altijd een rustige introductie met de al thuiswonende dieren aan. Reken daarvoor ongeveer een maand. Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen:
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Papayo is eind april geboren. Hij is gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. 

Wil jij kennismaken met Papayo? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!