Levenloos bosmuisje snel weer springlevend

25 januari 2021

Hoofdafbeelding ter illustratie.

Een lieve meneer en zijn dochter stonden bij ons voor de deur. In de voerbak van hun kippenhok vonden ze een muisje dat roerloos bleef liggen. Ze twijfelden niet en reden naar ons hospitaal.

Wanneer wij het doosje open doen, zien we inderdaad een ijskoud en levenloos bosmuisje. Gelukkig merken we dat hij nog wel ademt. Cherinda en Marjorie nemen hem snel mee en plaatsen hem in de couveuse met een warmteplaatje. Het muisje reageert nauwelijks, dus onze hoop is klein. We leggen hem in een donker doosje en laten hem gewoon even met rust. Veel meer kunnen we nu niet voor hem doen.

Maar een paar uur later… wil Cherinda het doosje weer openen om te checken hoe het met hem is en ineens is daar een springlevende bosmuis. Hij kiest direct het hazenpad en ontsnapt uit zijn doosje. Cherinda en Martin moeten er als een speer achteraan. Na een klopjacht langs de muren, kunnen ze hem na twee minuten weer vangen. Hop, terug in je doosje! Ze besluiten om hem snel achter bij ons in het bos los te laten.

Op het filmpje kan je goed zien hoe vliegensvlug deze muis weer is!

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!