Jopie en Truus: Leuk agapornis stelletje wil graag verhuizen!
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Jopie en Truus: Leuk agapornis stelletje wil graag verhuizen!

Jopie en Truus: Leuk agapornis stelletje wil graag verhuizen!

14 december 2022

Dit dier is al geadopteerd!

Deze twee lieverdjes zijn bij ons gekomen door afstand, aangezien het vrouwtje helaas niet meer voor hen kon zorgen. Na het verdrietige afscheid hebben Jopie en Truus bij ons hun intrek genomen. Veerkrachtig als vogels kunnen zijn, hadden ze al snel hun vogeldraai gevonden. Jopie en Truus doen het liefst alles samen. OK, eten of drinken gaat nog net apart, maar daarna is het weer snel veertjes bij elkaar poetsen en lekker tegen elkaar aan zitten tutten.

Het spreekt voor zich dat we Jopie en Truus gezamenlijk plaatsen. We zoeken voor hen een warm thuis, waar ze de rest van hun leven lekker samen kunnen tutten, dutten, maar ook regelmatig de vleugeltjes mogen strekken.

Jopie en Truus dragen geen ring. Hun geslacht en leeftijd zijn onbekend. Ze zijn redelijk tam, maar zullen eerst tot rust moeten komen. ⤵️

22okt-58/ 22okt-59/ VK1 Kooi 43

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Dit dier is al geadopteerd!