Lekker weer hè, raam op een kier?

 In Tips

Helaas gebeurde het weer. Een kat kwam klem te zitten in een kantelraam. De kat is bevrijd door de politie en naar de dierenarts gebracht, maar heeft het niet gered. Deze kat had thuis ook nog een nestje kittens.

Kantelramen zijn levensgevaarlijk voor katten. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Een kat kan ineens een drang naar buiten hebben, door een vogel te zien, een vlinder… Of gewoon de opening naar buiten te hebben gevonden. Ze nemen een sprong en glijden dan zo met hun buik naar beneden, klemvast in het dunne onderste deel van het raam. De organen raken verdrukt, de kat vecht voor zijn leven, maar dit kan hij niet winnen…. Katten overleven dit bijna nooit en het is echt een hele nare dood.

Maar je kan dit heel simpel voorkomen. Er zijn speciale beschermroosters te koop, speciaal voor kantelramen. Gewoon bij internetshops, zoals zooplus of medpets bijvoorbeeld. Het raam kan dan open blijven staan en de kat kan er niet meer door naar buiten. En het allerbeste is natuurlijk dit soort ramen nooit zonder toezicht te openen, want je weet maar nooit.

Niet iedereen is bewust van dit enorme gevaar, dat loert in je eigen veilige huis. Kijk even om je heen. Heb je kantelramen? Beveilig deze…..

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Recent Posts