Lapis en Lazuli – Twee jonge juweeltjes

15 mei 2024

Deze twee jonge schoonheden zijn bij ons gekomen door afstand. Lapis en Lazuli zijn nu ongeveer 8 maanden jong (nestje uit oktober 2023). Ze zijn onafscheidelijk. Helaas zijn ze allebei gekortwiekt, waardoor ze niet goed kunnen vliegen. Maar ze willen dat wel natuurlijk, want daar ben je nou eenmaal een vogel voor! We denken dat de veren weer zullen aangroeien na de rui. Wanneer ze weer beter kunnen vliegen, zal ook hun zelfvertrouwen groter worden. Lapis en Lazuli vinden mensen behoorlijk indrukwekkend. Ze eten graag, maar die handen in de kooi, dat is wel steeds een beetje stress vol voor hen. We zoeken voor deze twee lieverdjes een fijn warm thuis, waar mensen met veel geduld, liefde en zorg hen het vertrouwen kunnen teruggeven.

Lapis en Lazuli dragen een donkerblauwe ring uit 2023. Hun geslacht is ons niet bekend.

Heb je interesse in onze mooie Lapis en Lazuli? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.
Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Reageer op Lapis en Lazuli – Twee jonge juweeltjes

Help ons de dieren helpen!