Lana

25 september 2018

Ik heb een update over Lana. Lana is namelijk een geweldige poes die ontzettend goed bij ons past, of wij bij haar. 🙂

Wij hebben namelijk best een vaste structuur thuis en dat bevalt Lana wel. Of dat iets is wat ze eerder bij anderen heeft meegekregen, weet ik niet, maar ze past er vlekkeloos in en het lijkt haar wel te bevallen.

We zijn ook meteen begonnen met bepaalde rituelen en dat vindt ze ook wel leuk. Met name het snoepje wat ze van mijn dochter krijgt als zij naar bed gaat. We zien Lana na achten ‘s avonds vrijwel nooit meer, omdat ze dan meteen met mijn dochter op een oor gaat. In haar mandje naast het hoofdkussen. Zo, schattig om die twee samen te zien slapen. Het is jammer, maar ik mag er geen foto van bijsluiten.

Verder doet ze het heel goed en is ze heel lief. Ze eet en drinkt goed, ze gaat goed op de bak en ze speelt met alles wat we haar aanbieden, maar vooral het liefste met het laserlichtje; dan sjeest ze het hele huis door en springt ze tegen muren en deuren om ‘m maar te pakken te krijgen. Ze heeft sowieso haar renmomentjes.

Ze is ook erg geïnteresseerd in de woestijnratjes; ze kan uren naar het hok staren en dan opeens omhoog springen als ze activiteit ziet. Niet dat het zin heeft, maar je weet maar nooit, nietwaar?

Ze luistert ook erg goed en dat vind ik geweldig, want we hebben jaren een dove kat gehad. En nu loopt er eentje rond die gewoon reageert als ik roep, heel leuk!

Ze is ook erg graag buiten op het balkon. Als ik ‘s morgen de deur open zet, zit ze meteen op het bankje naar alle vogeltjes en beestjes te kijken en te luisteren, echt genieten.

Ze is nog wel voorzichtig. Niet bang, maar erg op haar hoede. Alsof ze haar vertrouwen wel wil geven, maar nog niet 100% durft. Dat hoeft ook niet, daar hebben we nog alle tijd voor. En wij zijn heel voorzichtig met haar. Kortom, het is een goede match geweest, dit moest volgens ons gewoon zo zijn. Ik hoop dat Lana er ook zo over denkt, maar volgens mij zit dat wel goed.

Groetjes!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!