Lachende Hans op bezoek

27 mei 2019

We hebben dit weekend even mogen zorgen voor deze bijzondere vogel. Een Kookaburra is de grootste ijsvogel soort en komt oorspronkelijk uit Australië. Ze noemen hem ook wel Lachende Hans door zijn geluid dat erg op een menselijke lach lijkt.

Deze vogel werd gevonden door een inwoner van Rotterdam in zijn achtertuin. Vreemd! Want deze vogels horen hier duidelijk niet in het wild. De Dierenambulance Rotterdam (REO ) kan normaal gesproken bij Diergaarde Blijdorp terecht voor opvang, maar helaas zat de quarantaine daar helemaal vol. Dus gingen ze op zoek naar een andere oplossing. Omdat wij ook tamme vogels opvangen, hebben ze ons gebeld. We wilden graag helpen en zo kwamen onze Rotterdamse collega’s met de vogel naar ons dierenhospitaal. De Kookaburra was duidelijk uitgeput van al zijn avonturen. Kookaburra’s eten in het wild, vis, salamanders, kleine vogels of eieren. We gaven hem een snel eten en ‘Hans’ had duidelijk trek!

De Rotterdamse Dierenambulance plaatste een nieuwsbericht over de vondst. Gelukkig zag de eigenaar dit en hij belde ons meteen! Zijn vogel was een aantal dagen geleden ontsnapt uit zijn vluchtvolière van 25 meter, waar de Kookaburra met soortgenoten woont. We hebben het ringnummer geverifieerd of het daadwerkelijk zijn vogel was en ja hoor. Hartstikke blij dat de vogel nu veilig was, sprong de eigenaar in de auto om hem op te halen.

Met een volle buik en een gelukkige eigenaar mocht deze prachtige vogel weer naar zijn lachende vrienden.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!