Kraai in de put

15 juni 2023

Een ongeluk zit ik een klein hoekje. En met laagovervliegende vogels over de weg al helemaal. Op 7 juni reed een mevrouw een volwassen kraai aan op de Meppelweg. Deze mevrouw was een echte dierenvriend en schrok heel erg van het ongeluk. Ze stopte en stapte uit om de geraakte vogel te helpen, maar… de vogel had andere plannen.

De kraai hupte in paniek een put in. Wat moest ze nu doen? Ze belde ons.

Vrijwilliger Margriet kwam aanrijden en zag de kraai in de put zitten. Ze kreeg de put open en kon de kraai er gelukkig vrij gemakkelijk uit vandaan halen. Ze zag geen verwondingen. Dat wil niet zeggen dat die er niet zijn. Er kan heel goed inwendig letsel zijn dat niet zichtbaar is. Margriet vond de kraai erg mager. Voor de zekerheid heeft ze hem naar Vogelopvang De Wulp gebracht, waar hij kan aansterken en waar de medewerkers hem goed in de gaten houden. Als het allemaal goed gaat, mag hij snel zijn weg vervolgen.

Margriet heeft de bezorgde meldster op de hoogte gehouden. De mevrouw vond het heel erg dat ze het diertje had aangereden. Wij zijn blij dat ze ons gebeld heeft en dat we konden helpen. Zo kreeg deze kraai een tweede kans!

Beeldmateriaal © Ivar Gieles.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!