Koningspython slaapt tussen de theedoeken

6 juli 2018

In een woning aan de Goudreinetstraat in Den Haag schrikken nietsvermoedende bouwvakkers zich een hoedje als ze een keukenkastje open doen. In het kastje ligt een slang een dutje te doen tussen de theedoeken. Onze chauffeur Peter haalt, tot grote opluchting van de eigenaresse van de woning, de slang uit het kastje. Hij neemt het dier mee naar ons dierenhospitaal, waar we een speciale ruimte hebben voor reptielen en amfibieën. Daarna brengen we de slang naar reptielenopvang Serpo.  

‘De koningspython is niet gevaarlijk voor mensen. Hij zou enkel een hamster kunnen wurgen. Een beet zal voor mensen enkel voelen als speldenprikjes’, vertelt Walter Getreuer van Serpo.

Hoe het dier in het kastje is terecht gekomen weten we niet. Vaak zijn de dieren ontsnapt uit een terrarium en duiken later weer ergens op. Ze hebben maar een klein kiertje nodig. Waarschijnlijk heeft hij zich een tijdje schuilgehouden, maar toen hij honger kreeg is hij op zoek gegaan naar eten.

Veel mensen schrikken als ze een slang aantreffen omdat ze niet weten om wat voor slang het gaat. Het kan zomaar een giftig dier betreffen. Aan onze chauffeurs wordt geleerd hoe om te gaan met slangen. Als we een vermoeden hebben dat het een gevaarlijke slang betreft, sturen we een foto van het dier naar Serpo. Van Walter Gertreuer horen we dan of we de slang zelf kunnen pakken of niet. Als het een gevaarlijke slang is, komt Walter ons altijd zelf te hulp.

© Foto De Telegraaf

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!