Koningsdag baby’s overleven hoge val

28 april 2019

Gisteravond rond 19:00 kregen wij een melding vanaf het Parnassia terrein aan de Nectarinestraat.

Er is een metershoge boom omgevallen en de medewerkers horen, vanuit een klein gaatje in die boom, toch duidelijk het gepiep van jonge vogeltjes. Ze hebben het eerst nog even in de gaten gehouden. Misschien keerden papa of mama vogel nog terug? Maar naarmate de tijd verstreek, leek dat niet meer te gebeuren.

We rijden er gauw heen en overleggen ondertussen met onze collega’s van Vogelopvang De Wulp. Aangezien we vlak in de buurt van de vogelopvang zijn, pikken we meteen een collega op. Zo kunnen we direct ter plekke samen inschatten of de ouders nog terugkomen. Toen we de situatie zagen, wisten we het direct. De ouders komen niet meer terug, want zo laag bij de grond en op zo een rare plek, gaan ze hun nest niet zoeken. En ze zijn waarschijnlijk ook enorm geschrokken van dit heftige ongeluk. Maar de babyvogels gaan de nacht niet overleven, zo helemaal alleen. Dus ze moeten er echt zo snel mogelijk uit!

Aangezien het gat in de boom te klein is om je hand in te steken, wordt de hulp van de brandweer ingeroepen. Dat is nog een heel nauwkeurig werkje, met die kwetsbare jonge vogels aan de andere kant van het gat. Er wordt hier en daar voorzichtig gezaagd, zodat we er net met de hand bij kunnen. Maar liefst vier baby halsband parkietjes komen hard schreeuwend tevoorschijn.

We rijden met de kleintjes onmiddellijk naar de vogelopvang. Daar worden ze in de warme couveuse gelegd en krijgen alle vier om de beurt een hapje eten. Wonder boven wonder mankeren ze verder niets. We kregen later op de avond nog een berichtje dat ze, warm en met een volle buik, diep in slaap zijn gevallen. Wat een naar avontuur hebben die kleintjes toch meegemaakt!! Maar wat een geluk dat mensen ze hoorden piepen.

 

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!