Konijn met (klitten-)ballen

8 maart 2019

Deze arme dame heeft minstens een dag in de zompige regen gezeten voordat ze werd opgemerkt door iemand. In het natte gras aan de Aziëweg in Zoetermeer, zat deze ooit zo vrolijke hopper, roerloos ineengedoken. Het kostte dan ook geen enige moeite om haar te pakken krijgen en dit was niet vreemd. Wat de trots zou moeten zijn van dit prachtige diertje, haar angora-vacht, was veranderd in een grote bal van klitten en viezigheid. Dit konijntje heeft duidelijk weinig tot geen vachtverzorging gehad en een grote klit heeft zelfs een flinke irritatie plek gecreëerd op haar linker flank.

Met liefde hebben we dit diertje meegenomen en een warm mandje met water en lekkers verzorgd bij ons in het hospitaal. Ook zijn we begonnen met wegknippen van de klitten en hebben we haar angora-pony een beetje bijgepunt. Ze hupt nu al een stuk opgewekter in haar verblijf en de komende dagen zullen we haar extra verwennen en haar hele vacht onder handen nemen.

Hier heeft ze de naam Dolle Mina gekregen. De naam verwijst naar een feministische beweging uit de jaren 60 en de internationale vrouwendag, dat jaarlijks op 8 maart wordt gevierd. Een dubbele knipoog, want ook deze dame krijg je er niet zomaar onder…

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!