Kokomo

15 december 2020

Beste medewerkers van de Dierenambulance Den Haag,

Hierbij een update hoe het met Kokomo gaat nu ze een maand bij ons is. Toen ik bij thuiskomst haar reismandje neerzette en hem openmaakte, had ik het idee dat ze wild zou gaan rond rennen en vervolgens zich de eerste drie dagen zou gaan verstoppen onder een bed.

Niets van dat bleek waar, angstig kwam Kokomo uit haar mand en liep vervolgens een rondje achter de tv kast en kroop even onder de bank. Amper tien minuten later kroop ze onder de bank vandaan, sprong op de bank en kroop vervolgens bij mij op schoot. Vanaf die eerste dag wilde ze meteen bij iedereen op schoot zitten. Moe van alle eerste indrukken viel ze ‘s avonds snel in slaap, om ons vervolgens de volgende dag rond zes uur te wekken. Ze is toen gestart met spelen en is daar sindsdien niet meer mee gestopt. Achter een balletje aan rennen of met een touwtje spelen vindt ze het einde. Vooral als je de bal weggooit zodat ze er vervolgens achter aan kan rennen, om daarna de bal in haar bekje te nemen en hem terug te brengen.

Doordat ze zo speels is vergeet ze soms dat ze bepaalde dingen niet mag, zoals in de gordijnen springen en vervolgens helemaal tot aan het plafond klimmen. Ze moest er even aan wennen dat er bepaalde dingen zijn die ze niet mag doen, maar ze leert snel en is niet lang boos. Sterker, in de maand dat Kokomo nu bij ons is heb ik haar nog nooit boos gezien. Optillen vindt ze nog steeds niet leuk, maar wanneer ze toch even opgetild wordt miauwt ze enkel en zodra ze op de grond staat wil ze meteen weer gaan spelen.

Persoonlijk was ik angstig dat ze zodra ze in een nieuwe omgeving zou zijn, een terugval zou krijgen en zou weigeren te gaan eten. Wederom bleek mijn angst ongegrond. Ze was nog maar net binnen en ze hing al boven haar etensbakje om zich vol te schrokken. Kokomo heeft altijd honger waardoor ze bij het avondeten er een sport van maakt om rond te tafel te lopen en te bedelen. Jammer voor haar krijgt ze niks van ons eten, omdat het slecht voor haar zou kunnen zijn. Met name de geur van frituur vindt ze heerlijk, met als gevolg dat ze er met een lege zak vandoor ging waar het eten in had gezeten. Gelukkig konden wij dit van haar afpakken, met een verbaasde en teleurgestelde Kokomo tot gevolg.

In de maand dat Kokomo bij ons is, is ze enorm goed gewend en laat ze vaak genoeg weten dat ze gek op ons is. Dit is geheel wederzijds. In de maand dat Kokomo bij ons is zijn wij enorm gek op haar geworden en worden wij elke keer weer blij om haar te zien, met haar te spelen of met haar te kroelen.

Wij zijn enorm blij met Kokomo en willen jullie enorm bedanken voor de goede zorgen die jullie de maanden dat ze bij jullie was haar hebben gegeven.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!