Kobus, lief zwervertje

 In Asieldier van de maand, Asieldieren
  • Andere katten: nee
  • Kinderen: nee
  • Appartement met groot balkon of huis met tuin
  • Medicatie: 1x daags 1/4 tabletje prednisolon (evt. afbouwschema)
  • Speciaal dieet: nee

Kobus is op zoek naar een huisje waar niet al te veel drukte is en waar hij volop kan genieten van de aandacht, die hij al die tijd op straat heeft moeten missen. Een mensenmaatje die hem aait en knuffelt. Want knuffelen: dat vindt Kobus zo ontzettend fijn. Hij is gewoon een grote knuffelbeer!!! Hij zoekt een appartement met een groot zonnig afgesloten balkon. Of een veilige tuin, om af en toe een frisse neus te halen. Want Kobus geniet enorm van de buitenlucht en van het rollebollen in het zonnetje… Maar dan wel in een veilig huisje: Onze Kobus is er gewoon aan toe!

We kennen hem al wat langer. Want hij was een straatkater. Een echt zwervertje, die het buiten fijn vond. Zo een huisleven zag Kobus helemaal niet zitten. Hij kreeg eten van vaste verzorgers, had een plek om te slapen en ging lekker zijn gang.

In 2017 hebben we zijn kiezen getrokken, want zijn bek was ontstoken en zijn kiezen rot. Kobus kwijlde ook enorm. Maar dat deed Kobus nu ineens dus weer! We hebben hem opgehaald en hij bleek een zweer op zijn tong te hebben en ook de rest van zijn tanden waren er slecht aan toe. Kobus heeft nu helemaal geen tanden meer, maar hij eet er niet minder om hoor. Hele blikken Schesir met kip gingen erin…. En dat vond dit ventje heerlijk!

Kobus was eerst bang en voelde zich niet fijn. Maar na de operatie knapte hij zienderogen op. Zowel lichamelijk, als emotioneel. Hij ontdekte dat hij ons kon vertrouwen en liet na een korte tijd zien dat hij eigenlijk, een beetje een onzekere maar, een lieve kater is, die het heerlijk vindt om aangehaald te worden.

Dit ventje vindt het nu wél fijn bij ons. Hij is ook alweer wat ouder en hij is zijn wilde haren kwijt. Kobus is de 10 gepasseerd en die warme mand en elke dag knuffels begon hij toch wel te waarderen. Deze zwerfkater is gewoon een knuffelbeer. Hij houdt van aaien: daar gaat hij al snel van rollebollen en dan krijg je heerlijke kopjes.. Lekker borstelen en zijn vachtje goed verzorgen: dat vindt hij ook zo fijn. Dan gaat ‘ie kneden en hupt zo zijn kontje in de lucht.

Kobus zijn bekje wilde maar niet opknappen. We hebben hem weer een kuurtje medicatie gegeven en als dieet alleen maar natvoer. En gelukkig werd zo zijn bekje minder rood. De pijnlijke zweer verdween en het ziet er nu rustig uit. Zelfs brokjes kan hij nu weer smakelijk eten. Hij moet nog wel een keertje langskomen voor de nacontrole. En voorlopig moet hij nog een kwart pilletje per dag gebruiken. Dat pilletje eet hij overigens in een bolletje natvoer heel makkelijk op.

Zijn nieuwe personeel moet zijn bek goed in de gaten houden en regelmatig laten controleren. Die zweer was hardnekkig. Hij kan af en toe weer last krijgen van zijn bekje en dan moet hij weer een kuurtje medicatie hebben.

Hij is ongeveer 10 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt. Wilt u kennismaken met Kobus? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

Fotografie © Agnes Ludwig, Dasha Munnik

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS KOBUS HELPEN!

Recent Posts