Knuffelmeisje Karina houdt van mensen (geb. maart 2023)

9 november 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee!
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin of appartment met volledig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Kleine Karina werd hongerig, koud en bang, gevonden op een camping. Ze had een chip, maar de chip was helaas niet geregistreerd. Haar rechteroortje zag er een beetje vreemd uit. Ze mocht met ons mee haar het warme, veilige hospitaal.

Knuffelig meisje

Karina was heel blij dat ze bij ons was. Eindelijk een warm, zacht bedje en lekkere hapjes eten! Ze is nog erg jong, eigenlijk nog maar een kitten. Ze blijkt een lief en knuffelig meisje te zijn dat dol is op mensen. Als we de kamer binnenkomen, staat ze ons altijd al vrolijk op te wachten. Je kunt haar gedachten gewoon van haar lieve gezichtje aflezen: ‘joepie, tijd voor aaien en kroelen!’.  De andere katten in de kamer vindt Karina maar niks. Daar blaast en gromt ze tegen. Als ze een andere kat ziet, kruipt ze weg in je armen en drukt zich stevig tegen je aan. Ze heeft duidelijk meer vertrouwen in mensen dan in haar soortgenoten.

Karina’s rechteroortje staat een beetje scheef. Dit is waarschijnlijk een aangeboren afwijking. Ze heeft er geen last van. Wij vinden dat ze er daardoor extra schattig uitziet!

De slechte start vergeten

Karina is nu op zoek naar haar eigen huisje, waar ze voor de rest van haar leventje mag knuffelen, kroelen en spelen. Waar ze haar slechte start op de camping kan vergeten en nieuwe, blije herinneringen kan maken met haar eigen mensen. Mag dat bij jou? Kom dan gauw een keertje langs om kennis te maken en te knuffelen met Karina!

Wenperiode

Voor kleine Karina zal de overgang naar een nieuw huis spannend zijn. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen. En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Karina is geboren in maart 2023.  Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Karina? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!