Knuffelkont Douwe Binkie (5 jaar)

22 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: ja
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

In zijn uppie

In een mooie wijk in Den Haag woonde de rooie rakker Binkie samen met zijn baasje. Gedurende zijn leven daar was hij vooral buiten te vinden en hier en daar werd hij binnengelaten en kreeg wat te eten. Helaas overleed zijn eigenaar en bleef onze bink in zijn eentje achter. Buren wilden hem graag adopteren, maar bleken vanwege hun werktijden toch niet geschikt. Onze vrijwilliger, wie als buurvrouw de rode kater goed kende, besloot hem in overleg mee te nemen naar ons hospitaal. Want zo’n sociale kater hoort toch niet aan zijn lot te worden overgelaten?

Stoere Binkie

Gelukkig was hij behalve wat vlooienpoepjes fysiek in prima conditie. Hij had een kale plek op zijn staart, maar dit is typisch voor ongecastreerde katers. Bij aankomst is hij meteen gecastreerd en kreeg hij een tweede naam, Douwe! Tijdens zijn verblijf hier heeft hij nog een kleine ontsteking in zijn balzak gehad, maar onze stoere bink laat zich niet zo snel uit het veld slaan en na wat ontstekingsremmers is het nu onder controle.

Knuffelkont

Douwe Binkie is een echte allemansvriend! Hij is heel sociaal en was erg populair bij de buurtbewoners. Daar liep hij bij iedereen naar binnen en voelde zich meteen thuis. De lieve rakker verdient het om een nieuw baasje te vinden die hem onverdeelde aandacht kan geven. Met katten van buurtbewoners ging hij goed om, maar dit inmiddels, na wat proberen bij ons, is duidelijk dat Douwe Binkie beter zonder andere katten in een nieuw huisje kan wonen. Hij heeft behoefte aan een tuin waar hij lekker van het zonnetje kan genieten.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Douwe Binkie is 5 jaar oud, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Douwe Binkie? Vul het contactformulier onder het verhaal op de website in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!