Knuffelende roodstaartpapegaai

12 april 2022

Deze grijze roodstaartpapegaai was een maand geleden zomaar ergens aan komen vliegen in Den Haag. De melder belde ons en wij hebben de knappe verschijning opgehaald en opgenomen in onze vogelopvang. Maar… wie o wie zou deze vriendelijke vogel missen? De eigenaar leek onbekend te blijven. Gelukkig kwamen we via RVO in contact met de fokker en kon de eigenares alsnog achterhaald worden.

Dino, zoals hij bleek te heten, was een enorm sociaal diertje, dat maar één ding wilde: knuffelen! Daar zijn onze vrijwilligers wel voor te porren. Zeker vogelverzorgster Steffie laat zich dat geen twee keer zeggen. Dino mocht af en toe even lekker los lopen en fladderen. Uiteindelijk belandde hij altijd op je schouder. Hij wilde gewoon dicht bij je zijn. Lekker kusjes geven en voorzichtig knabbelen aan alles wat hij tegen kwam.

De eigenaar leek onbekend te blijven. Gelukkig kon RVO uiteindelijk de fokker achterhalen en kon de fokker op zijn beurt vertellen wie de eigenares was. Tijd om contact op te nemen! En hoera, de gegevens bleken te kloppen en de telefoon werd opgenomen.

De eigenares was in Zoetermeer al actief op zoek naar haar geliefde vogel. Ze was bij meerdere dierenwinkel en dierenartspraktijken langs gegaan om het dier terug te vinden. Ze miste hem enorm. Normaal sliep ze zelfs met de papegaai. De afgelopen weken had ze heel slecht geslapen. Midden in de nacht had ze zelfs haar kinderen gebeld omdat ze het zo zwaar had zonder haar vriendje. Buiten zocht ze continu in de lucht en in de bomen of ze hem misschien ergens zag. Het is zo jammer dat ze nog nooit van Amivedi had gehoord.

Maar gelukkig ontving ze ons telefoontje. En na een maand zag ze haar Dino dan eindelijk weer bij ons op de basis. Ze riep hem en Dino kwam meteen aanvliegen, op haar stem af. Tranen van geluk bij de hereniging. Dino kroop bij haar borst en knuffelde en gaf kusjes. Zo mooi! Dierverzorgster Steffie werd ontzettend bedankt voor de liefde die ze had gegeven. En de tijd om lekker te kroelen met deze knuffelvogel. Haar zonen waren ook heel dankbaar, want zij hadden de papegaai voor hun moeder gekocht. Een levenslange wens ging daarmee in vervulling. En nu… nu is Dino thuis waar hij hoort!


Dino herenigd met zijn eigenares.


Dierverzorgster Steffie gaat Dino wel missen.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!