Knuffel Killian wil op je schouder (ca. 2 jaar)

26 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, met een rustige, sociale kat
  • Kinderen: 8+
  • Appartement met volledig afgenet balkon of huis met katveilige, afgezette tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Killian is hersteld van een zwaar ongeluk. We willen het allerbeste huis voor hem vinden. Maar onze verzorgers kunnen bijna geen afstand van hem doen. Hij is namelijk een aller-aanhankelijkste knuffeldoos.

Koptrauma

Waarschijnlijk is Killian aangereden door een auto. Hij werd gevonden met ernstig kopletsel. Zijn kaak was gebroken en ontwricht, er kwam bloed uit zijn neus en de linkerkant van zijn kop was gezwollen. Zijn linkeroog puilde uit en beide ogen gaven geen pupilreactie. Hij kreeg direct pijnstilling maar we vreesden voor het ergste. Maar onze dierenarts geeft niet snel op. Hij gaf Killian een kaakcerclage (ijzerdraden om de gebroken kaak te fixeren), en een voedingssonde om vloeibaar eten toe te dienen. Met pijnstilling en schietgebedjes hoopten we op het beste.

Schouderkat

De gebroken kaak herstelde heel goed. Zijn zicht had meer tijd nodig, maar ook dat lijkt nu langzaam te verbeteren. De indruk is in ieder geval dat hij enig zicht heeft. Killian is intussen gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten, integendeel! Hij is de vrolijkste en knuffeligste kater die je je kunt voorstellen. Zijn favoriete plekje is op je arm, of liever nog: op je schouder. Zodra hij zijn kans ziet, stapt hij op. Sta je iets verder weg? Dan springt hij gewoon -hop- rechtstreeks op je schouder. En dan is hij echt niet van plan daar weer weg te gaan. Het liefst wordt hij zo de hele dag rondgedragen. Hoe gezellig is dat!

Dromen

Kililan kan zijn wensen goed duidelijk maken. Hij kan aandacht en knuffels goed afdwingen en vindt ‘t gewoon niet goed als je daarmee voortijdig stopt! Na al die nare avonturen droomt Kilian nu van hééél veel aandacht en liefde in een fijn en zorgzaam huis. Omdat zijn zicht wel beperkt is, zoeken we een huis voor hem dat veilig is, met een volledig veilig afgeschermd balkon of veilige tuin, en waar niet teveel drukke toestanden of veranderingen zullen zijn.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. We raden aan om Killian eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even rustig laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Daarna kun je hem laten wennen aan de rest van het huis.

Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is. We raden aan om hem geruime tijd binnen te houden voordat hij naar buiten mag.

Killian is ca. 2 jaar. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Killian? Vul het onderstaande contactformulier in.Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!