Knappe Pruimkopparkiet

 In Asieldieren

Deze mooie Pruimkopparkiet werd buiten aangevallen door kraaien. Gelukkig zagen mensen het gebeuren en konden ze haar redden van een nare dood. Ze waren ze er net op tijd mee, anders was ze bont en blauw gepikt. We hebben haar een aantal dagen pijnstilling gegeven en dat heeft goed geholpen.  Helaas heeft geen eigenaar zich gemeld en gaan we daarom op zoek naar een nieuwe geschikte plek voor deze knappe meid.

We weten dat ze een meisje is, omdat de mannen een duidelijke zwarte ring om hun nek hebben en vrouwtjes de mooie blauwgrijze kop hebben met een licht gele omzoming. Pruimkopparkieten komen in het wild voor in Sri Lanka en India. Het zijn zachtaardige vogels met een mooi stemgeluid. Ze kunnen goed in ons klimaat in een buitenvolière, maar hebben tijdens de winter wel een verwarmd binnenhok nodig. In het wild trekken ze ook vaak op met halsbandparkieten, omdat ze hetzelfde voedsel zoeken.

Voor onze knappe dame zijn we op zoek naar iemand die nog een partner zoekt voor zijn mannelijke pruimkopparkiet of meerder pruimkopjes in zijn of haar volière heeft.
Ze is niet tam en vindt mensen erg spannend. Ze heeft een zilveren ring en het zou kunnen dat deze uit 2017 is, dit is een beetje onduidelijk. We plaatsen haar alleen ergens, waar andere pruimkopjes wonen.

Heeft u interesse in onze knappe Pruimkopparkiet? Bel ons voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur op  070-3282828

Voor vogels vragen we een plaatsingsbijdrage. Voor een Pruimkopparkiet bedraagt dit €35,-

Recent Posts