Knappe Khan (ca. 5 jaar)

17 november 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 6+
• Appartement met veilig afgenet balkon of huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: ja, Gastro Intestinal van Royal Canin (dit kan later over worden gemengd naar normaal voer)

Deze knappe crèmekleurige kater werd gevonden in een stal. Hij was ernstig vermagerd en klonk zo benauwd dat de melders bang waren dat hij zou stikken.

Ademnood

Zijn magere toestand verbetert in ons hospitaal gelukkig goed. Khan, zoals we deze mooie man noemden, eet zijn bakjes lekker leeg. Straks in zijn nieuwe huisje mag hij rustig nog wel een paar onsjes aankomen. Maar zijn andere probleem was vervelender.

Khan is een Britse korthaar. Net zoals Perzische katten wordt de Britse korthaar gefokt met een heel korte platte neus, omdat mensen dat mooi vinden. Maar vaak brengt dat ernstige ademhalingsproblemen mee, zoals ook bij Khan. Hij was voortdurend aan het snuiven en snurken omdat het ademhalen hem moeite kostte. Gelukkig zag onze dierenarts wel een mogelijkheid om hem te helpen met een operatie. Zo werden zijn neusgaten wijder gemaakt. Dit helpt hem enorm met beter ademhalen. Wat een opluchting!

Knuffeldoos

De verzorgers hadden al gezien hoe ontzettend lief Khan is. Een echte knuffel die graag op schoot kruipt en volop geniet van aaien en knuffelen. Hij vindt mensen héél lief en geniet enorm van aandacht en knuffels. Nu hij ’t ook niet meer benauwd heeft, kan hij volop genieten van aaien, geknuffeld worden en op schoot liggen, zijn favoriete plekje.

Khan heeft nu een nieuw gezellig huisje verdiend waar hij volop geaaid wordt en elke avond op schoot mag. Wie gaat hem enorm verwennen en in de watten leggen?

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. We raden aan om Khan eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even rustig laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Daarna kun je hem laten wennen aan de rest van het huis.

Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is. We raden aan om hem geruime tijd binnen te houden voordat hij naar buiten mag.

Khan is ca. 5 jaar. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Khan? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Inge van der Meer

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!