Knappe Herman met zijn prachtige kuif
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Knappe Herman met zijn prachtige kuif

Knappe Herman met zijn prachtige kuif

9 januari 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Deze knapperd is gevonden onder een auto. We hebben hem zo snel mogelijk opgehaald en naar ons dierenhospitaal gebracht. Herman was doodmoe. Na wat heen en weer te hebben getrippeld in zijn nieuwe verblijf, ging hij slapen. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden en is klaar om te vertrekken. Herman is niet tam, hij vertrouwt mensen nog niet heel erg. Tijdens de verzorging is Herman wat onrustig, maar zijn trek in een lekker hapje wint het dan toch. Ook al vinden wij het uiterlijk niet belangrijk, we kunnen niet om de prachtige kuif van Herman heen! Toch wel om jaloers op te worden!

Lieve Herman verdient een fijn huis, waar al een of meerdere soortgenoten wonen. We plaatsen vogels nooit alleen. Herman draagt geen ring. De leeftijd en geslacht zijn onbekend.

Heb je interesse in onze Herman? Vul onderstaand contactformulier in.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Het hele jaar door logeren knappe valkparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Dit dier is al geadopteerd!