Knappe Doodle houdt van gezelligheid

27 april 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Doodle vloog buiten, zag een raam open staan en vloog naar binnen. Het was helaas niet zijn eigen huis, maar gelukkig heeft de melder ons gebeld. Gedurende de verplichte quarantaine tijd van 14 dagen, wilde Doodle niets liever dan de aandacht krijgen van zijn overburen in de valkparkietenvolière. Hij ontsnapte graag en vloog direct naar zijn aanstaande vriendjes. Tussendoor was Doodle heel actief in zijn kooi en kan werkelijk prachtige melodietjes produceren. En soms lijkt het wel of hij woordjes zegt! Doodle is een supergezellige vogel die het nu reuze naar zijn zin heeft met onze andere valkparkieten. Maar ja, er gaat toch niets boven een fijn eigen thuis!

We zoeken voor Doodle natuurlijk een thuis waar al één of meerdere soortgenoten wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Doodle draagt geen ring. Zijn leeftijd is onbekend. Gezien zijn geweldige zang-en fluitconcerten denken we dat hij een mannetje is.

Heb je interesse in deze vrolijke knapperd? Vul onderstaand contactformulier in. De foto’s zijn gemaakt, toen Doodle meer zin had in een dutje!

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Het hele jaar door vangen we knappe valkparkieten bij ons op in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn. Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!