Kleine Tiki vindt liefde bij Terri

12 april 2023

Kleine Tiki: een stoere meid met een klein hartje, kwam bij ons binnen met een wond bij haar staartaanzet. Al haar staartveertjes waren weg en haar huid was open. We dachten dat ze misschien buiten gewond was geraakt, dat ze aangevallen was door grote vogels bijvoorbeeld. Ze kreeg pijnstilling en de wond begon te genezen. Maar ze leek het zelf elke keer weer open te knabbelen met haar snavel. Dus toen kreeg ze kapje om haar nekje. Oef! Dat vond ze maar niks.

Stom kapje!

Boos heeft ze wel bijna 20 minuten door haar kooi gestampt en ons laten weten dat ze daar niet van gediend was. Ze is er één die weet wat ze wel en wat ze niet wil. En dat kapje was iets dat ze wilde! Maar helaas lieverd, het is voor je eigen bestwil. En gelukkig was na een aantal weken haar wond netjes gesloten, en mocht het kapje weer af. Gelijk zagen we haar lieve karaktertje weer terugkomen. Haar staartaanzet blijft wel wat gevoelig en een puntje van aandacht voor de nieuwe eigenaar.

Stoer met een klein hartje

Die Tiki: gewoon een stoere meid met een klein hartje. Ze vindt mensen helemaal niet ongezellig, maar al dat gefriemel aan haar lijfje vond ze een beetje too much. Ze wilde dat best met haar snavel laten weten, maar ze heeft ons nooit hard gebeten. Ze is een klein formaat vogeltje met een groot karakter.

En toen was daar even later Terri

Terri werd gevonden op straat met plakband om zijn vleugel! Waarschijnlijk dachten mensen dat dit een goed idee is als je de vogel niet wilt laten vliegen. Met veel moeite hebben we dit voorzichtig van zijn vleugeltje gehaald. Terri was erg onder de indruk van hetgeen hem was overkomen, en was de eerste dagen erg gelaten. Hij zat gewoon bij te komen van alles. Maar uiteindelijk begreep hij dat hij hier gewoon zichzelf mag zijn en van ons niets te vrezen heeft.

Lekker daten?

Na 2 weken in de quarantaine unit dachten wij ineens: Weet je wie nu een leuke match zou zijn? En zo geschiedde. Tiki werd voorgesteld aan Terri en dat was liefde op het eerste gezicht! Ze zijn nu onafscheidelijk en zoeken dus samen een nieuw thuis waar ze mogen genieten, lekker rondvliegen en genoeg speelgoed krijgen om zich mee te vermaken.

We denken dat Tiki een vrouwtje is, omdat ze ook regelmatig wat nesteldrang vertoont in haar kooi. Maar dit is een aanname. Van Terri weten we het geslacht niet, maar deze gaat in ieder geval helemaal op in de liefde van Tiki.

Tiki draagt geen ring, dus weten we niet hoe oud ze is. Ze is niet handtam, maar vindt mensen oké en komt zelf soms op je mouw zitten.
Terri draagt een ring uit 2020. Terri is ook niet bang aangelegd voor mensen.

Heb je interesse in Tiki en Terri? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in.

 

Algemene informatie
Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen, dus plaatsen wij ze altijd bij een andere agapornis.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kleine Tiki vindt liefde bij Terri

Help ons de dieren helpen!