Kleine panter Bincky geeft zijn straatleven op en wil een dak boven zijn kop (2 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Kleine panter Bincky geeft zijn straatleven op en wil een dak boven zijn kop (2 jr.)

Kleine panter Bincky geeft zijn straatleven op en wil een dak boven zijn kop (2 jr.)

29 juni 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 8+
• Honden: nee
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

We kregen een melding uit de Binckhorst: een kat die waarschijnlijk aangereden was, waarbij zijn kop was geraakt. Hij had een pijnlijke kaak en bloed aan zijn kin.

Niet gewend aan mensen

Gelukkig was er zo te zien niets gebroken en Bincky, zoals we hem naar zijn vindplaats noemden, mocht mee naar het hospitaal. Daar konden we hem observeren om te zien of hij zelfstandig kon eten. Bincky vond het niks. Het liefst verstopte hij zich als de verzorgers binnenkwamen. Maar eten kon hij. Gelukkig. Terwijl Bincky at, probeerden de verzorgers voorzichtig of hij zich over zij koppie wou laten aaien. Nou … nee, liever niet.

Bincky doet zijn best

Bincky heeft lang op straat geleefd, is er mogelijk ook geboren. Hij is gelukkig heel benaderbaar. Wel op zijn hoede; hij laat zich pas aaien na veel praten en met veel geduld. Hij is nog jong, ongeveer 2 jaar, en een jonge kat wil zich best laten verleiden tot een spelletje. Bincky ook. Eerst voorzichtig met een veertje door de tralies van zijn hok en toen dat eenmaal goed ging met de deur open om hem aan handen te laten wennen. Aaien vindt hij heerlijk, maar het kostte tijd en geduld om hem zover te krijgen – als straatkat vertrouwde hij mensen nog niet helemaal en hij schrok snel van onverwachte bewegingen.

Zoveel te ontdekken

Bincky zit nu in een losloopkamer waar hij lekker mag rondscharrelen. En dat doet hij dan ook met overgave. Hij is speels en nieuwsgierig en doet echt zijn best om aan mensen te wennen. Maar hij heeft nog wat tijd nodig. Gelukkig is er heel veel te ontdekken in zijn kamer en in de buitenren en Bincky wil alles weten. Dat is een goed teken. Die nieuwsgierigheid helpt hem zijn nieuwe leven op te pakken.

En ja hoor: inmiddels heeft Bincky in de paar weken dat hij in de losloopkamer woont vriendschap gesloten met zijn verzorgers. Hij laat zich aaien, komt naar je toe om je te begroeten en zet het op een lopen als hij aan het eind van de middag weer zijn hok in moet.

Wennen in zijn nieuwe huis

We raden aan om Bincky eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis kan voor deze kat spannend zijn. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter een gordijn. Je kan hem het beste even tot rust laten komen, laten bijkomen van de verhuizing. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten, tegen hem praten en proberen wat te spelen. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat hij jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Laat hij merken dat hij best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur, dan kan hij voorzichtig vanuit zijn veilige kamer het huis verder verkennen.

Bincky is 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Bincky? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kleine panter Bincky geeft zijn straatleven op en wil een dak boven zijn kop (2 jr.)