Kleine kwartel op reis

16 juli 2022

Kwartels zijn grappige en vooral vlugge beestjes. Wij denken dat deze kwartel net uit de handen van de eigenaar is geglipt. Hij had zin in een avontuur! 

De kwartel werd eerst gemeld als een jonge vogel met dons. De melder vermoedde dat het een kwartelsoort was. Hij kon namelijk niet vliegen en ze kregen hem makkelijk te pakken. Daar klopte iets niet.

Aangekomen bij de melder thuis, zagen we inderdaad dat het een kwartel was. Wel was hij al volwassen. Het vogeltje had geen dons meer en was gewoon een kleiner soort. Hij was erg zwak. Het was een warme dag, dus misschien was het diertje een beetje uitgedroogd. Eerst maar eens kijken of hij wat wilde drinken.

Lees verder onder de foto’s…

Het kleine kwarteltje heeft uiteindelijk niet veel gedronken. Gelukkig kwamen er wel een paar druppeltjes binnen. Hij had geen verwondingen. We namen hem mee in de ambulance en hebben het vogeltje naar de vogelopvang gebracht. Hier kan hij lekker aansterken en opgehaald worden door de eigenaar als hij die heeft!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!