Kleine Billy geniet weer

27 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

* Kan met andere katten: ja, we plaatsen hem uitsluitend met of bij een jonge sociale kat
* Kinderen: ja
* Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

Billy was gevonden op straat toen ‘ie pas 10 weekjes jong was. Daar schrik je toch van!! Zo een jong dier hoort toch niet op de openbare weg! Vergelijk het met mensen: dan praten we over een baby van nog niet eens 1 jaar!

Het leven is leuk

We hebben Billy opgehaald en een warme mand gegeven. Het kleintje had ook berehonger, dus we hebben gauw lekkere bakjes eten bereid.. Lekker eten, oprollen en slapen en dan spelen met de verzorgers. Het leven werd gelijk een stuk leuker.

Billy is nagekeken door de dierenarts en mankeerde verder niets. Behalve dat hij dus van een wisse dood is gered. We halen veel doodgereden kittens op in deze tijd, want die kleintjes kennen gevaar helemaal niet en dartelen zo de weg op. Maar goed: onze Biilly is de lucky one! Nu nog een warm en liefdevol thuis en het grote genieten van zijn kattenleven kan beginnen.

Ohwja: Billy is uiteraard ook heel lief, echt een schatje. Het is (nu nog-) een klein formaat katertje.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten na castratie, dus na zijn zesde levensmaand.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Castratie/ sterilisatie

Castratie/ sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Billy tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Billy is geboren zo rond eind mei. Hij is gevaccineerd en gechipt.

Fotografie © Inge van der Meer

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!