Klein katje Katie, kampioen kopstoten
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Klein katje Katie, kampioen kopstoten

Klein katje Katie, kampioen kopstoten

30 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Katie is gevangen met een vangkooi. Ze werd gesteriliseerd en moest daarna even in de zwerfkattenruimte blijven voor ze weer kon worden teruggezet naar haar oude locatie, want Katie leek een echte zwerfpoes. Tenminste…  Ze leek ook wel heel erg jong en misschien was ze wel verlegen. En toen wilde ze ineens kennismaken met haar verzorgers, ook al leek haar dat best griezelig. Katie is een stoere tante en gaf gewoon kopjes. Eerst voorzichtig, toen uitbundig en vervolgens ging ze rollen van plezier. We hebben Katie overgezet naar één van de losloopkamers zodat we wat meer tijd konden besteden aan dit meisje.

Van verlegen zwerfkatje naar blije poes

In de losloopkamer bleef ze eerst verschrikt en met grote ogen op haar plankje zitten. Waar was ze nu toch weer terechtgekomen. In deze kamer was een groot raam, waarachter steeds mensen heen en weer liepen. Toen ze eenmaal door had dat die mensen haar met rust lieten, vond ze het best leuk op haar nieuwe plekje. Ze kreeg twee keer per dag lekker eten en de mensen die het eten kwamen brengen waren heel aardig tegen haar. Ondanks haar verlegenheid wilde ze die mensen best spontaan een kopje geven. En dat vonden die mensen dan weer superschattig. Er waren nog een paar poezen in de kamer, dus ze was niet alleen. En ook dat vond Katie prettig.

Boink: kopstoot

En zo wond dit kleine dametje iedereen om haar pootje. Hoewel ze er uit ziet als een kitten van een maand of acht, is ze toch al een volwassen poes. Haar verlegenheid was snel verdwenen en nu deelt ze enthousiaste kopstoten uit aan iedereen die in de buurt komt. Een stevige aaibeurt vindt ze net zo leuk als een spelletje doen en de kamer en buitenboel verkennen. Wij zijn blij dat Katie al in de zwerfkattenruimte zo dapper was ons te laten weten dat ze wel iets met mensen wilde. Ze is binnen de kortste keren getransformeerd van zwerfkatje naar huispoes. En nu wil ze haar huispoezenstatus graag uitproberen bij haar nieuwe mensen, in haar eigen huis.

Wenperiode

edere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Zorg ervoor dat Katie zich goed gaat hechten aan het huis en haar nieuwe mensen. We raden aan haar eerst in een aparte kamer te laten wennen en pas als ze snapt dat alles veilig is, haar beweegruimte langzaam uit te breiden. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Dit zal zeker enige weken tijd nodig hebben. Voorkomen moet worden dat ze té snel naar buiten wordt gelaten, dan is de kans op weglopen groot.

Katie is ongeveer anderhalf jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Katie? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie @ Nancy Folten

Dit dier is al geadopteerd!