Kitty Petit, klein, maar fijn! (13 jaar)

24 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja met een rustige (oudere) kat
  • Kinderen: 8+
  • Appartement met goed afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Kitty Petit was er niet zo goed aan toe toen ze bij ons kwam. Ze had last van haar ogen, een wond op haar staart en ze was heel mager. Ze was duidelijk al een ouder poesje en had bijna geen tandjes meer. We gingen aan de slag om haar er weer bovenop te krijgen. Ze moest vooral weer goed aankomen, dus Kitty kreeg allerlei heerlijke hapjes van ons, en die at ze graag!

Klein, maar fijn

Ondanks haar gevorderde leeftijd had Kitty Petit het nog helemaal niet opgegeven. Ze kreeg er weer wat gewicht bij, haar ogen werden beter en de wond op haar staart genas mooi. En wat is het een leuk meisje! Ze begroet je met een zacht, superschattig mauwtje. En dan is het kroelen geblazen… want geen enkele verzorger kan haar lieve gezichtje, haar kleine stemmetje en haar mooie groene ogen weerstaan. En Kitty? Die gaat er heerlijk bij liggen en denkt ‘jaaa ik heb het weer voor elkaar, ik krijg lekker aandacht!’.

We zoeken nu voor Kitty Petit een huisje waar ze de rest van haar leven mag gaan genieten van lekkere hapjes, zachte bedjes, en een onbeperkte hoeveelheid knuffels en aandacht.  Ze heeft nog zoveel liefde te geven!

Wennen

Kitty Petit zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want dan gaat ze jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is, kun je haar beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze naar terug kan rennen als ze het weer te spannend vindt. Als je haar in één keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Sterilisatie

We nemen aan dat Kitty Petit gesteriliseerd is, maar we weten het niet zeker. Mocht ze toch krols worden, dan mag ze tegen een gereduceerd tarief geholpen worden bij onze eigen dierenarts. Je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Kitty Petit is ongeveer 13 jaar oud, gevaccineerd en gechipt. We weten niet zeker of ze gesteriliseerd is.
Wil je kennis maken met Kitty Petit? Vul dan het onderstaande formulier in.
Fotografie © Inge van der Meer

 

    

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!