Kittige Kittie
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Kittige Kittie

Kittige Kittie

5 juni 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 16+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Kittie wilde wel lopen, maar ze viel steeds om. De melder is bij haar gebleven tot we haar ophaalden. Bij de dierenarts werd duidelijk dat ze haar bekken had gebroken en ze had nog twee breuken in haar heup. Ook plaste ze bloed. Dat zien we wel vaker bij dit soort trauma’s, maar als haar blaas gescheurd is, dan is dat een slechte prognose.

Blijf maar liggen 

Ze kreeg zware pijnstilling en werd door de dierenarts een tijdje in de gaten gehouden. En gelukkig! Ze plaste zelfstandig. Toen mocht ze mee naar ons hospitaal. Kittie kreeg een warm matje en snippers krantenknipsels in een hoekje van haar hok. Want in een kattenbak stappen, dat ging gewoon niet. En ze kreeg van de verzorgers haar bakjes eten aangereikt. Kittie miauwde heel zielig. Blijf maar liggen lieve schat, blijf maar liggen, we brengen alles naar je toe. Die arme meid was zo stoned als een garnaal van die zware pijnstilling en probeerde te rollebollen. Maar dat ging niet en ze gromde van de pijn.

Gewond en pijn 

Kittie werd geopereerd en moest nu rusten. Rust en pijnstilling werd voorgeschreven. En heel veel liefde. En dat liet Kittie zich welgevallen. Ze is namelijk een heel lief jong poesje van ongeveer 9-12 maanden jong. Wat was ze blij met de knuffels en met de hulp. Smakkend likte ze haar eten op en die zachte aaitjes stelden haar gerust. Ze kreeg nog wat laxatract om haar te helpen makkelijker te ontlasten, want ook dat deed haar pijn.

Jong en speels 

Gelukkig herstelde dit meisje voorspoedig en na anderhalve maand mocht ze naar de losloopkamer. En daar werd ze al gauw weer helemaal vrolijk. Kittie vond die hokrust periode heel moeilijk en vroeg continu aandacht. Maar nu ze alles weer kan, haar lijf het weer doet en nu de pijn weg is, vindt ze het hier zo gek nog niet. Overal spelletjes en van die heerlijke klimbomen. Ze wil ook niet terug haar hokje in en kan dan zelfs een beetje uithalen, niet gemeen hoor. Maar ze is dan echt een kittig kattenkopje. Maar dat snappen we wel hoor, na die lange tijd hokrust. Ze wil gewoon vrij zijn en spelen.

Kittie is overigens geobsedeerd door eten. Dat zien we wel vaker bij asieldieren. Ze springt direct op het aanrecht. Hou er rekening mee dat je niets laat liggen, want dan is het hap-slik-weg.

Het leven lacht haar toe

Het advies van de dierenarts was, om eerst nog een beetje voorzichtig te doen, rustig haar spieren op te bouwen. Maar zeg dat maar tegen een dier van nog geen jaar oud. Kittie wilde spelen, klimmen, springen en rennen. Als een hinde vliegt ze door de kamer, maakt ze gekke vrolijke kitten sprongen en tikt ze ieder speeltje weg. De buitenlucht vindt ze heerlijk, met een bijdehand en ondeugende snoet onderzoekt ze de wereld. Kittie is blij, een blije jonge meid… En het leven lacht haar weer toe. Nu nog een fijn nieuw thuis waar ze kan rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…..

Kittie is ongeveer 1 jaar, gevaccineerd en gechipt. We weten niet zeker of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden, mag ze nog bij onze eigen dierenarts en op onze kosten geholpen worden. Sterilisatie is een absolute voorwaarde voor adoptie. 

Wil jij kennismaken met Kittie? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Clara Mazèl

haar eerste dagen in de Quarantaine, blijf maar liggen

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kittige Kittie

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.