Kittens Winnie en Poeh willen graag ervaren personeel (geboren in mei)

26 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja. We plaatsen Poeh en Winnie samen.
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee 

Kittenmeisjes Winnie en Poeh woonden op een terreintje achter een bouwmarkt. Ze waren pas een week of tien oud. Mensen hadden ze nog nooit echt ontmoet, alleen van een afstandje. Zodra er mensen in de buurt waren zorgden ze er voor dat ze niet werden gezien. Gelukkig werden ze wèl opgemerkt en we hebben ze kunnen vangen. Winnie en Poeh waren twee kerngezonde, maar wel doodsbange poesjes.

Poeh en Winnie zijn een project

Winnie (zwart-wit) en Poeh (cypers met wit) kruipen dicht tegen elkaar aan en houden het liefst hun oogjes stijf dicht. Als je die enge mensen niet ziet, dan zijn ze er ook niet. Maar zo werkt het niet hoor meiden. Nu jullie een keer bij ons zijn, gaan we ook proberen om jullie aan mensen te laten wennen zodat je nooit meer zelf je kostje bij elkaar hoeft te scharrelen bij een bouwmarkt. We kunnen dit vertederende duo intussen heel voorzichtig wat aaien. Ze vinden het superspannend maar ook wel lekker. Na een hele tijd aaien gaan voorzichtig de motortjes aan. Achter elkaar aan zitten in de krabpaal en lekker door de kamer rennen vinden ze geweldig. Zolang er maar geen mensen in de buurt zijn want dan gaat de een snel terug in haar hok en zit de ander ineens boven op de hokken. We zien ze elke dag iets dapperder worden.
Poeh en Winnie zijn een projectje, die van hun nieuwe mensen ervaring met katten, tijd en veel geduld vragen. Maar we zijn er van overtuigd dat de poesjes aan hun mensen gaan wennen en zich helemaal thuis gaan voelen. Als er al een andere sociale kat in huis woont, kunnen ze zich aan deze kat optrekken en leren hoe ze zelf relaxte sociale katten kunnen worden.

Sterilisatie
Castratie of sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Winnie en Poeh tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wenperiode
We raden met klem aan om Poeh en Winnie eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor elke kat weer even spannend. Ze kunnen terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Je kunt ze het beste even tot rust laten komen, laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hen zitten en tegen hen praten. Desnoods een boek daar lezen of wat op de laptop werken. De katjes zijn nieuwsgierig van aard, maar nieuwe dingen vinden ze spannend en daarom is rustig opstarten gewoon extra fijn.

Zo zorg je ervoor dat ze zich goed gaan hechten aan het huis en aan hun nieuwe mensen. En als ze snappen dat alles veilig is, kan je hun beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat hebben ze dan als hun veilige plek ervaren, waar ze naar terug kunnen rennen als het iets te spannend wordt. Als je ze in één keer los laat in het hele huis, gaan ze zich zeker verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En ze mogen pas naar buiten als ze hun thuis als die veilige haven ervaren, waar ze naar terug rennen en niet van weg rennen. Als ze té snel naar buiten worden gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Wennen aan de andere kat

Als je al 1 of meer andere katten in huis hebt, is het belangrijk om de katten heel geleidelijk aan elkaar te laten wennen. Je kan het maar één keer goed doen! Neem dus je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed.
GA NIET TE SNEL, MAAR TREK ER EEN MAAND VOOR UIT!

Als het goed is, blijft je diertje nog jaren, misschien wel 10 tot 20 jaar bij je. Dus geef jezelf en de dieren een beetje tijd om aan elkaar te wennen. We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende dieren. Reken op ongeveer een maand. Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen

https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

En vooral: heb geduld en geef Winnie en Poeh wat tijd om te wennen aan jou en aan dit nieuwe huis met die vreemde geuren en geluiden.

Poeh en Winnie zijn in mei geboren. Ze zijn gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met de kittens? Vul onderstaand formulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om deze kittens aandacht te geven.

Fotografie © Clara Mazèl

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!