Kittens Spicy en Wasabi, pittig stel op weg naar ‘sweeties’ (geb. eind juni)

22 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja, en we plaatsen Spicy en Wasabi samen
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: ja, 27/10: kuurtje voor de darmen 
• Speciaal dieet: nee

Op een bedrijventerrein werden twee nog jonge kittens gezien. Eentje hebben we kunnen vangen, de ander pas een week later. Wat waren ze boos op ons! Maar ja, als je pas acht weken oud bent kun je echt nog niet voor jezelf zorgen. We hebben de kleintjes weer bij elkaar gezet en veel liefde en aandacht gegeven. En lekkere hapjes om wat aan te sterken.

Vertrouwen winnen

Katertje Wasabi is iets groter dan poesje Spicy. Hij heeft een wit snorretje en Spicy heeft een witte streep over haar neus. Ze zijn nieuwgierig en houden van spelen en rennen en daarna lekker slapen. Dat laatste doen ze gezellig naast elkaar.

Ze zijn inmiddels gewend geraakt aan mensen, maar ze zijn nog echt op hun hoede. Met een beetje aandringen laten zich aaien in hun hokje – Spicy als eerste. En dan gaan de motortjes voorzichtig los. Ze hebben nog wat tijd nodig om helemaal vertrouwd te raken met die grote wezens die ze eten geven en lief voor ze zijn. Als ze los lopen rennen ze nog wat van je weg, maar als je veel op de grond gaat zitten en lekker met ze babbelt en lekkers aanreikt, komt dat wel goed. Je zal wel veel tijd aan ze moeten besteden.

Stress

Op dit moment is hun ontlasting nog niet optimaal. We hopen dat ze tot rust komen in hun nieuwe huisje en als ze wat groter worden hun darmen dan ook weer rustiger worden. Stress slaat bij katjes op de darmen en we verwachten dat een rustig thuis ze gaat helpen. Mocht het toch nog wat problemen geven zijn wij er natuurlijk om te helpen.

Steriliseren

Castratie en sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Wasabi en Spicy tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wenperiode

We raden met klem aan om Spicy en Wasabi eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor deze katjes heel eng. Ze zullen dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich vast verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Je kan hen het beste even laten bijkomen van de verhuizing. En dan een paar keer per dag bij hen gaan zitten, tegen ze praten en wat met ze spelen.

Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in hun kamer. Zo zorg je ervoor dat ze zich goed gaan hechten aan hun nieuwe mensen en het huis. Als ze door hebben dat alles veilig is, kan je hun beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat hebben ze als hun veilige plek ervaren, waar ze naar terug kunnen rennen als het iets te spannend wordt. Ze mogen pas naar buiten als ze hun thuis als de veilige haven ervaren, waar ze naar terug keren en niet van weg rennen. Als ze te snel naar buiten worden gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

En vooral: heb geduld met dit stel en geef ze wat tijd om te wennen aan jou en aan het nieuwe huis met die vreemde geuren en geluiden..

Spicy en Wasabi zijn geboren eind juni geboren, gevaccineerd en gechipt.

We zoeken mensen die het leuk vinden en die het een uitdaging vinden om de katjes te helpen verder uit hun schulpje te kruipen. Elke dag vooruitgang zien bij de kleine katjes, is enorm dankbaar ‘werk’.

Wil jij kennismaken met Spicy en Wasabi? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!