Kittens Pia en Sijbe, lief maar nog een beetje verlegen (geb. eind juni)

12 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja. We plaatsen ze als koppeltje, trio, of met/bij een andere jonge, speelse kat
  • Kan met honden: dat kunnen we even testen
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Update: Rinze is geadopteerd.  

Pia, Sijbe en Rinze werden gevonden in een doos op straat. De moederpoes zat gelukkig naast ze. We hebben ze meegenomen en ze zijn nagekeken door de dierenarts. Gelukkig was de hele familie gezond en mochten ze naar een pleeggezin. De kittens zijn nu groot genoeg om te verhuizen naar hun definitieve huisje.

Even voorstellen

Pia is een wit met zwart-bruin poesje. Ze is nog een beetje onder de indruk van alles, maar speelt er vrolijk op los met haar broertjes en ze vindt de verzorgers ook best lief, als ze haar een beetje rustig benaderen. Sijbe, het wit met zwart-grijze katertje, is net als zijn zus nog een beetje verlegen, maar heel nieuwsgierig naar al het mooie speelgoed in de kamer.

GEADOPTEERD En tenslotte Rinze, hij is het wit-zwarte katertje. Rinze rent lekker rond in de kamer en zet graag de boel op stelten.  Deze lieverds verdienen het om in een veilig huisje te mogen opgroeien tot gezellige huistijgers!

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij (of zij) kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Hij mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Sterilisatie/castratie

Sterilisatie en castratie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Pia, Sijbe en Rinze tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Ze mogen pas naar buiten na hun sterilisatie/castratie, dus na hun zesde levensmaand.

Pia, Sijbe en Rinze zijn eind juni geboren. Ze zijn gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennis maken met Pia, Sijbe en Rinze? Vul onderstaand contactformulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om ze aandacht te geven.

Fotografie © Clara Mazel

 

PIA

 

SIJBE

 

RINZE 

SIJBE EN RINZE

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!