Kittenkwartet is er klaar voor! (geb. eind maart ’24)

27 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, we plaatsen ze alleen met zijn tweetjes of bij een andere jonge, speelse kat
  • Kinderen: ja
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

In een doos …

Er werden vijf kittens in een doos naast een flat gevonden. Blijkbaar waren ze gewoon afgedankt. We hebben ze gauw opgehaald. “Ja hoor, het kittenseizoen is weer begonnen!” zuchtten onze verzorgers. De vijf kleintjes waren natuurlijk van slag. Maar bij ons waren ze veilig, en we zagen algauw vijf vrolijke, ondeugende kittens tevoorschijn komen.

… en in de sloot 

Een paar dagen later heeft een oplettende buurtbewoner een kitten uit een sloot gered en ons gebeld. We hebben hem gauw opgehaald. We hebben hem Lafayette genoemd. Hij heeft kennisgemaakt met de andere kittens, en nu is het één grote, gezellige bende in de kittenkamer!

De kittens zijn nu allemaal oud genoeg om een huisje te zoeken waar ze de rest van hun leventjes mogen blijven. Twee zijn er al geadopteerd, maar de andere vier stellen zich graag voor.

Even voorstellen:

BERLIOZ is een wit katertje. Hij is doof. Maar hij redt zich prima hoor. Hij is een vrolijk mannetje dat zich niet laat kisten door zijn broertjes en zusjes en er juist graag mee speelt! Omdat hij doof is plaatsen wij hem uit voorzorg alleen maar op een appartement met veilig afgenet balkon en niet bij een hond.

Lafayette is een rood-wit katertje. Hij is de grootste van het stel, en hij is lekker brutaal en energiek.

Thomas O’Malley is een cypers katertje (zwart-grijs met witte pootjes).

Toulouse is een zwart-grijs gemarmerd katertje.

Hertogin en Marie zijn zwart-witte poesjes. De zusjes zijn al geadopteerd.

Al deze kittens zijn sociaal en dol op mensen. Ze houden van een knuffel op zijn tijd, en ze spelen erop los!

Wenperiode

De overgang naar een nieuw huis zal voor deze kleintjes best spannend zijn. Ze kunnen dan even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Eenmaal thuis raden we met klem aan om ze eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Ga meerdere keren per dag lekker bij ze zitten, praat en speel met ze. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in hun kamer. Als ze helemaal op hun gemak zijn, kunnen ze vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

En ze mogen pas naar buiten als ze hun thuis als die veilige haven ervaren, waar ze naar terug rennen en niet van weg rennen.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende dieren van ongeveer een maand. Je kan het maar 1 keer goed doen! Dus neem je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed. GA NIET TE SNEL, MAAR TREK ER EEN MAAND VOOR UIT!

Als het goed is, blijft je diertje nog jaren, misschien wel 10-20 bij je. Dus geef jezelf en de dieren een beetje tijd om aan elkaar te wennen. Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen ⤵️

De introductie van een nieuwe kat

Castratie/sterilisatie

Castratie en sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je de kittens tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Deze kittens zijn geboren eind maart 2024. Ze zijn gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met deze schattige boefjes? Vul onderstaand formulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om deze kittens aandacht te geven.

Fotografie © Simone Janssen

KRIJGT BEZOEK Berlioz ⤵️

AL GEADOPTEERD Lafayette ⤵️

AL GEADOPTEERD Thomas O’Malley ⤵️

AL GEADOPTEERD Toulouse ⤵️

 

 

AL GEADOPTEERD Hertogin en Marie ⤵️ 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!