Kittens, kittens, kittens

 In Asieldieren

Help!!! Ze breken de tent af…… Zeven kleine, vliegende, rennende, rollebollende donderstenen in één ruimte… Het is een dolle boel bij ons in de kittenkamer!

Inmiddels zijn van de zeven kittens al zes geplaatst.

Wekenlang hebben we ze moeten behandelen, maar toen het grut was opgeknapt mochten ze samen in de kamer spelen… En nu mogen ze een huisje zoeken. We plaatsen ze per twee, of indien er al een andere kat woont thuis, mag er ook eentje mee. We plaatsen kittens namelijk niet alleen. Ze hebben behoefte aan een soortgenootje en moeten nog leren van elkaar.

Pam, Lia en Vic kwamen, samen met hun moeders, zusjes en broertjes doodziek binnen. Ze waren heel ernstig niesziek en de kleintjes waren meer dood dan levend. Ze waren 8 weken jong, hun oogjes waren opgezwollen en zaten dichtgeplakt, ze waren broodmager en hadden vlooien…. We vreesden voor hun leven. Hun moeders waren ook ziek, maar die zijn inmiddels ook al opgeknapt en herplaatst. We hebben de kittens elke dag met dwang gevoerd, de oogjes en neusjes schoongemaakt en ze kregen medicatie.

De kittens hebben een hele slechte start in hun leven gehad en zijn echt enorm ziek geweest. Op zo een jonge leeftijd zo ziek, dat kan dus chronisch zijn geworden. Ze kunnen zwakker blijven, een slechtere gezondheid hebben of sneller weer gaan snotteren of last van de oogjes krijgen. Zeker na het plaatsen kan het weer opflikkeren. Ook is het mogelijk dat ze de kat thuis aansteken, als ze weer een opleving krijgen. Het kan ook dat ze er nooit meer last van krijgen.

Ze zijn ongeveer 14 weken jong, ingeënt, gechipt, maar nog niet gecastreerd. Dat mag later, bij onze eigen dierenarts, nog worden uitgevoerd. Castratie is een absolute voorwaarde voor adoptie.

Wilt u kennismaken? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Pam 

Pam is het pittigste poesje, een echte dondersteen. Non stop nonsens in haar kleine kopje…. Ze is dominant en sterk en altijd haantje de voorste. Andere katten in haar toekomstige paleisje mogen wel heel tolerant zijn en stevig in hun sokken staan…want mevrouw is als een razend tornadootje.

Lia (GEPLAATST)

Lia is niet alleen een schoonheid, ze is slim en vliegensvlug. Ze is niet schuw naar mensen toe, maar is momenteel alleen maar bezig met ravotten met haar kamergenoten. Ze maakt een eigenzinnige indruk en is vol energie. Ze is een kleine onderzoeker en staat altijd met haar neusje vooraan als er verzorgers in de kamer komen.

Vic  (GEPLAATST)

Vic is net zo nieuwsgierig als zijn zusjes. Hij heeft een enorme voorliefde voor speeltjes. Die pakt hij op en sleept hij mee. Hij was een van de zwakkere, maar begint gelukkig al sterker te worden. Zijn oogjes herstellen nu goed. Hij kan echt heel hard spinnen en is niet bang uitgevallen. Vic is een echt jagertje en een ‘klimkitten’. Regelmatig vinden we hem bovenop de hokken.

Fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS DEZE KITTENS HELPEN!

Recent Posts