Kittens Kelvin en Jackson spelen wat af (geb. begin augustus)

30 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kunnen met andere katten: ja, we plaatsen Kelvin en Jackson samen
  • Kinderen: ja
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: N&D kittenbrok

De drie kleintjes lagen samen met hun moeder Sandy achter een hek op straat. Moederpoes was heel boos en beschermend. We hebben ze gevangen, nagekeken en ze in een pleeghuisje laten opgroeien, zodat ze in een huiselijke omgeving groot worden. Mama is eigenlijk zo gebleven, ook in pleeg: boos en beschermend. Ze mag blijven in pleeg, om haar proberen te socialiseren nu de kittens weg zijn. Ook Sandy verdient die kans.

Maar ze was een supergoede moeder. Ze heeft ze liefdevol grootgebracht. Kitten Lucas heeft al een huisje gevonden. Nu Kelvin en Jackson nog! Het zijn twee onbevangen speelse niets-aan-de-hand kittens.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Wennen aan de andere kat

Je kan het maar 1 keer goed doen! Dus neem je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed.
GA NIET TE SNEL, MAAR TREK ER EEN MAAND VOOR UIT!

Als het goed is, blijft je diertje nog jaren, misschien wel 10-20 bij je. Dus geef jezelf en de dieren een beetje tijd om aan elkaar te wennen. We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende dieren van ongeveer een maand. Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Castratie

Castratie en sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Kelvin en Jackson tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Kelvin en Jackson zijn rond 3 augustus geboren. Ze zijn gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Kelvin en Jackson? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie @Simone Janssen

 

 

nog bij mama

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!