Kittens gedumpt op Haagse markt

10 juni 2024

Een bericht dat door merg en been gaat; een kitten van zo’n twee maanden oud liep op 1 juni moederziel alleen en doodsbang over straat in de buurt van de Haagse markt. Wat een geluk dat er in zo’n geval alerte melders zijn!

Na melding bij de politie bracht chauffeur John het katje naar het Haags Dierencentrum – maar daar bleef het niet bij. Later op de dag werd er op de Groenteweg nóg een kitten gevonden, en tenslotte belde er nog iemand over een doos met twee kittens op de stoep langs de Hoefkade.

‘Er zat een gat in de doos, dus waarschijnlijk zijn die andere twee daaruit ontsnapt’, aldus John. ’Ze waren allemaal van dezelfde leeftijd. De drie kittens hebben overnacht in het dierenhospitaal en zijn de volgende dag herenigd met hun zusje dat al bij het Haags Dierencentrum was gebracht’.

Elk jaar komen er in  deze periode van het jaar weer meldingen binnen over gedumpte kittens. Daarom is het altijd een goed idee om je kat te laten steriliseren. ‘Om onnodig dierenleed te voorkomen kun je je kat het beste laten helpen’ adviseert John. ‘Pasgeboren kittens hebben het namelijk op straat heel zwaar. Bovendien zitten de asiels al vol met katten die met moeite een huis kunnen vinden.’

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken. 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!