Kitten Moreo (geb. 31 mrt)

2 juni 2024

Dit dier is al geadopteerd!

* Kan met andere katten: ja
—->>> We plaatsen kittens niet alleen, alleen bij een jonge sociale kat
* Kan met honden: ja
* Kinderen: ja
* Huis met tuin of appartement met volledig afgenet balkon
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

Mama Didi werd op straat gevonden met ernstige diarree en braken. Haar vinders hebben haar snel naar de dierenarts gebracht en na onderzoek mocht ze bij ons beter worden. En dat deed ze gelukkig snel.

Superschatje Didi

Didi is superlief en ziet er ook nog eens leuk uit met haar oranje ogen en cyperse streepjes in haar zwarte vacht. Tussen haar neus en bovenlip heeft ze een klein wit strikje.

Zwanger

Didi bleek zwanger en heeft 4 blakend gezonde kinderen op de wereld gezet. Ze heeft ze grootgebracht in een pleeggezin. Daar zijn ze gewend geraakt aan kinderen en andere katten. Inmiddels zijn er al drie geplaatst. Moreo is als laatste kitten over. Omdat Didi ook nog zo jong is, en ze het wel gezellig vindt met de kleintjes, mogen ze ook samen geplaatst.

Moreo

Moreo is een heel nieuwsgierig en levendig katertje. Hij zoekt graag gezelschap van mensen en houdt heel erg van spelen. Knuffelen en op zijn kopje aaien vindt hij ook heel fijn. Toen Moreo nog heel klein was had hij wat meer tijd nodig om te leren lopen. Hij lag wel lekker zo tegen mama aan. Maar nu is hij er net zo goed in als zijn broers en zus.

Moreo is geboren op 31 maart, gevaccineerd, gechipt maar nog niet gecastreerd. Hij mag onder geen enkele voorwaarde naar buiten als hij nog niet is gecastreerd. 

Castratie

Castratie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Moreo tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen haar praten, met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/   

 

mama Didi ⤵️⤵️⤵️

Didi ⤵️⤵️⤵️

 

Moreo ⤵️⤵️⤵️

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!