Kitten neemt de bus vanuit Parijs

27 mei 2016

We krijgen een niet alledaagse melding binnen, nu krijgen we wel vaker bijzondere meldingen, maar deze is écht van de buiten(landse)-categorie.
We worden gebeld door een Nederlandse buschauffeur met de mededeling dat zijn Italiaanse collega-buschauffeur naast hem zojuist een kitten heeft gevonden onder zijn bus op de busstandplaats bij Madurodam. Het kitten is nog erg jong en heeft waarschijnlijk een hele reis achter de rug.

Omdat we voor een volledig beeld van de melding graag meer willen weten over de situatie en de vindplaats vragen we door bij de melder, alleen de buschauffeur spreekt helaas geen Engels en wij geen Italiaans. Gelukkig blijkt het zusje van één van onze collega’s goed Italiaans te spreken. De collega belt haar zusje en voegt haar, als geïmproviseerde tolk, toe aan het gesprek. We vragen aan de chauffeur op welke plaatsen hij allemaal gestopt is. Hij gaf aan dat hij al gemiauw had gehoord bij zijn laatste stop in België, hiervoor was hij in Parijs geweest en hij dacht zelf dat het kitten daar vandaan zou komen omdat de bus daar langere tijd geparkeerd stond. Bij de korte stop in België dacht hij al iets te horen maar kon zo snel niets vinden. Toen hij hetzelfde gemiauw hoorde hier in Den Haag vroeg hij een aantal collega’s om hulp. Na een korte zoektocht werd het kitten gevonden, bovenop de achteras van de touringcar.  Waarschijnlijk heeft het al die tijd weggestopt gezeten in of op een wielkast en is het tevoorschijn gekropen toen de bus tot stilstand is gekomen. De verbijsterde chauffeurs hebben het piepkleine poesje van de as afgehaald en snel in een handdoek gewikkeld.

Nu het verhaal voor ons duidelijk is sturen we snel een chauffeur naar de melding toe. We bekijken het poesje ter plaatse na en constateren dat het in behoorlijk verzwakte toestand verkeert. We nemen de kleine reiziger snel mee naar ons dierenhospitaal waar het wordt onderzocht door de nog aanwezige dierenarts. Omdat het kitten uitgedroogd is wordt vocht toegediend door een infuus. En plaatsen we het in een couveuse voor extra warmte en extra zuurstof om bij te komen van dit hachelijke avontuur.

Het blijkt een hij, en hij is een katertje van amper 2 weken oud. We hebben hem heel toepasselijk Parijs genoemd. Parijs is na een dag in de couveuse gelukkig al weer wat opgeknapt en lust de melk die hij via flesjes binnenkrijgt als pap. Voorlopig zal Parijs nog in de couveuse blijven vanwege zijn jonge leeftijd,  conditie en de intensieve zorg. We hebben goede hoop dat Parijs er helemaal bovenop zal komen. Één ding weten we zeker na zo’n avontuur overleefd te hebben, het is een doorzettertje!

De grote vraag blijft natuurlijk hoe dit heeft kunnen gebeuren? Vermoedelijk heeft de moeder van Parijs bedacht om haar kittens naar de touringcar te slepen omdat het warmer is in en onder de bus dan in de buitenlucht. Wellicht is het haar gelukt om één kitten hierheen te slepen net voordat de bus ging rijden. Mocht hij inderdaad zoals wij vermoeden meegereisd zijn uit Parijs dan zou hij ongeveer 475 km hebben meegelift. Een busreis van ongeveer 8 á 9 uur inclusief tussenstop in België. Dat is niet voor de poes.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Foto’s ©Dierenambulance Den Haag

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!