Kitten Merula was eerst helemaal alleen
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Kitten Merula was eerst helemaal alleen

Kitten Merula was eerst helemaal alleen

21 juni 2022

 • Kan met andere katten: ja we plaatsen Merula alleen bij of met een andere kat. Dus niet als enig kat. Daar vinden we haar te jong voor.
 • Kinderen: 6+
 • Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Merula’s mama was een zwerfpoes, en op een dag besloot ze haar kittens ergens anders neer te leggen. Waar, was helaas onbekend. Maar de kleine Merula bleef alleen achter. Mensen uit de buurt zagen dit gebeuren en hebben ons gebeld. Want die kleine had duidelijk hulp nodig. We hebben mama nog gezocht, maar tevergeefs. Gauw naar het hospitaal met de rillende en hongerige Merula.

Pleegmam en pleegkatten

Merula was pas 8 dagen jong toen ze in onze couveuse lag. Ze had het benauwd, ze had diarree en zat onder de vlooien. Ook was ze erg mager. Wellicht dacht moeder dat deze het toch niet zou redden, want ja zo is de natuur. Maar gelukkig helpen wij een handje, daar waar het kan. En na een aantal dagen bijslapen en flink bijvoeren ging het al beter met dit kleine meisje. Ze was al een onsje aangekomen, dus Merula mocht door naar de pleegopvang.

Merula ging naar de pleegmama die al jaren de allerkleinsten thuis opvangt. Dat is een hele klus voor deze mensenmama, want die kleintjes moeten rond de klok eten. Maar deze lieve vrijwilligster doet dit al jaren en draait haar hand er niet voor om. Haar drie katten zijn het ritueeltje ook gewend. Ze weten dat er steeds nieuwe kittens komen en die drie kanjers starten direct met het opvoeden van het moederloze grut, en stomen ze vervolgens klaar voor een eigen thuis.

Speelse jonge spinnende vrolijkerd

Ze is heel speels en kan goed overweg met de drie pleegkatten. Het leukste vond Merula het met de jongste kat, want die wilde ook lekker spelen. Optillen en vasthouden wil ze nog niet zo. Daar heeft ze gewoon geen tijd voor, want als jong kitten moet je de wereld ontdekken. En dat kan het beste op je eigen vier poten. Zo hoog in de lucht, daar vindt ze niets aan. Ze komt wel zelf bij je op schoot liggen en dan kan je haar aaien en gaat ze heel hard spinnen. Want na al die ontdekkingsreizen is diep in slaap vallen op een warme veilige schoot nou weer wél fijn. Heb jij die warme schoot en een vriendje voor haar thuis?

Castratie/ sterilisatie

Dit vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Merula tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Merula is rond 10 April geboren, gevaccineerd en gechipt, maar dus nog niet gesteriliseerd.

Wil jij kennismaken met Merula? Vul onderstaand contactformulier in. De kennismaking is in het pleeghuisje, daar verblijft Merula en van daaruit mag ze naar een nieuw thuis..

 

De eerste dag ⤵️

In de pleegopvang ⤵️

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kitten Merula was eerst helemaal alleen

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.