Kitten Lua, onze kleine ballerina (geboren eind mei)

12 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, we plaatsen haar alleen bij of met een andere jonge, speelse kat.
  • Kan met honden: dat kunnen we even testen
  • Kinderen: ja
  • Huis met tuin of appartement met volledig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

 

Lua werd buiten op straat gevonden, ze zat onder de vlooien en was natuurlijk nog veel te klein om voor zichzelf te zorgen.

Lua danst erop los 

Lua is een vrolijk, lief meisje. Ze wil heel graag haar hokje uit om lekker te rennen in de kamer, te spelen met andere kittens of met een hengeltje. Ze danst dan in het rond, het lijkt wel een ballerina! Maar ook knuffelen en op schoot zitten vindt ze erg gezellig. Dus als je op zoek bent naar een dans- (en knuffel-) partner, kom gauw een keertje langs om kennis te maken met Lua!

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Sterilisatie

Sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Lua tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Lua mag pas naar buiten na haar sterilisatie, dus na haar zesde levensmaand.

Lua is eind mei geboren. Ze is gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Lua? Vul dan onderstaand contactformulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om Lua aandacht te geven.

Fotografie © Simone Janssen

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!