• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: ja
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee
Kleine Honey werd gevonden op straat. Ze sleepte met haar achterpootjes over de grond, terwijl ze zich probeerde te verstoppen onder de struiken. Wat was er met dit kleine meisje gebeurd? De dierenarts heeft haar helemaal onderzocht en röntgenfoto’s gemaakt. Er was niets te vinden wat een verlamming zou kunnen veroorzaken. Alle reflexen waren in orde. Het leek er op dat herstel mogelijk was.
Trainen
Honey werd opgenomen in het hospitaal, kreeg medicatie tegen de pijn en werd lekker door ons vertroeteld. Omdat ze steeds probeerde of ze toch op haar pootjes kon staan kreeg ze fysiotherapie. Dat werkte! Honey vond het allemaal geweldig. De aandacht die ze kreeg, de oefeningen die we haar lieten doen, de massage van haar ruggetje. Helemaal top: buiten in de ren de spieren trainen op de ruwe klinkers. Die boden haar een stevige ondergrond waarop ze niet uitgleed.
Intussen gaat het steeds beter met dit dappere kleine poesje. Honey is echt een lieverdje. Ze heeft alle vertrouwen in haar verzorgers en al helemaal in zichzelf. Ze spint en geeft kopjes, ze speelt en doet gewoon alles wat kleine katjes doen. Soms nog een beetje zwakker op haar achterpootjes, maar dat komt goed. Je kan haar helpen door haar op haar achterpootjes met een hengeltje te laten spelen, dan traint ze haar spieren. Maar de fysiotherapeut is tevreden. Honey werkt zelf hard aan haar volledige herstel.
We zoeken een huisje waar ze niet continu uitglijdt. Je ziet dat ze op de gladde vloer bij ons zich prima redt, maar wel haar achterpootjes wijd neerzet, om zich te behoeden voor uitglijden. Als er wat meer kleden liggen, een ruwere vloer, of als een tapijtondergrond heeft is dat prettiger voor haar. Maar eigenlijk merk je verder niet zo veel aan haar. ‘t Is dat we het weten…
Wennen aan de andere kat
We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende dieren van ongeveer een maand. Je kan het maar 1 keer goed doen! Dus neem je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed.
GA NIET TE SNEL, MAAR TREK ER EEN MAAND VOOR UIT!
Als het goed is, blijft je diertje nog vele jaren bij je. Dus geef jezelf en de dieren een beetje tijd om aan elkaar te wennen. Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/
Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.
Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Met wat lekkere hapjes gaat zij jouw geur associëren met iets goeds. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!
Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.
Steriliseren
Castratie of sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Honey tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.
Honey is medio mei geboren, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Honey? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Clara Mazèl