Kitten Fritsje, kleine avonturier (geb febr.)

8 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja, maar hij mag ook alleen geplaatst
• Kinderen: 8 +
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Fritsje had maar eens geprobeerd of hij in een boom kon klimmen. Dat ging heel goed. En het leuke van een boom is dat je heel hoog kunt klimmen en klauteren. Maar ja, dan zit je bovenin en beneden is wel erg ver weg. Bovendien moet je achteruit afdalen en dat is moeilijk! Fritsje had dus wat hulp nodig. Helaas wist niemand waar deze jonge, niet gechipte, avonturier vandaan kwam en zo belandde hij bij ons.

Vrolijke krulstaart
Fritsje ziet er uit als een lenige panter in mini uitvoering. Hij heeft een soepele gang met lange gerekte stappen. Hij is dol op mensen en begroet iedereen met zijn staart hoog in de lucht. Hij legt er dan ook nog een beweeglijk krulletje in. Gelukkig heeft hij niets aan zijn avontuur overgehouden en kan hij nu volop kitten zijn in een veilige omgeving. Hij speelt vrolijk met alles wat hij tegenkomt en kan daarbij flink los gaan. Maar hij vindt het ook heerlijk om even op schoot te zitten en geaaid te worden. Dan zet hij meteen zijn turbo motortje aan. Echt een lieve, maar soms wat  drukke jongen. Hij zou graag willen wonen bij mensen die een beetje opletten wat hij allemaal uitspookt een waar hij kan opgroeien tot jullie eigen huispanter.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Castratie
Castratie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Fritsje tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Fritsje is gechipt, gevaccineerd en rond februari dit jaar geboren. Hij is 6 maandjes jong. 
Wil jij kennismaken met Fritsje? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!