Kippen in een doos

21 november 2017

Laatst was onze ambulancechauffeur Anita bij vogelasiel De Wulp. Daar had een wandelaarster net een doos met een touw eromheen afgegeven, strak verpakt in een Jumbo-tas. Ze had het pakket gevonden in Meer en Bos, vlakbij de Wulp.

In die doos bleken 7 kippen te zitten: 3 zwarte, 1 kuiken en 3 kleine haantjes. Gelukkig waren ze snel gevonden. Aan de uitwerpselen in de doos kon men zien, dat ze kort in de doos hadden gezeten, anders waren ze misschien gestikt. Er zaten namelijk geen luchtgaten in de doos.

Bij de Wulp had men de dieren meteen bevrijd en in een tijdelijk hok geplaatst. Omdat het geen wilde dieren betrof, maar dieren die op zeker een eigenaar hadden, hoorden ze niet thuis bij De Wulp en heeft Anita ze meegenomen naar ons hospitaal, waar ze werden nagekeken – ze zagen er gelukkig goed uit – en vervolgens werden geplaatst in een groot opvanghok. Daar kregen ze eten en drinken en konden ze bijkomen van hun hachelijke avontuur.

Kippen zijn een van de meest gedumpte dieren in de openbare ruimte. De voornaamste bron van gedumpte kippen zijn hobbyisten die van hun kip af willen. Bijvoorbeeld omdat ze niet genoeg eieren leggen of omdat buren last hebben van het gekraai.

De gedumpte kippen en hanen lopen het risico om te verhongeren, te worden aangereden of te worden opgegeten door roofdieren. Of om te stikken in een doos zonder luchtgaten…

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!