Kippen, hanen, post- en sierduiven

 In Asieldieren

Naast volièrevogels halen we ook parkvogels zoals kippen van straat. Soms worden ze als klein kuikentje gedumpt, maar ook volwassen kippen en hanen treffen we aan. We zoeken daarom ook goede plekjes voor kippen, hanen en post- en sierduiven. Heeft u voldoende ruimte en zoekt u kippen, een haan of duiven? Bel ons…

Denk voordat u kippen neemt goed na over de verantwoordelijkheid die u op zich neemt. Hieronder vindt u meer informatie en tips over het huisvesten van kippen.

  • Ga als eerste na of u geen last met uw buren krijgt. Kippen kunnen namelijk best flink gaan kakelen als ze een ei gaan leggen.
  • Kippen zijn minder veeleisend dan de meeste andere huisdieren, maar ze hebben wel iedere dag schoon water en voedsel nodig. Als u een paar dagen weg gaat, moet u er dus voor zorgen dat een betrouwbaar iemand uw verzorgingstaak op zich neemt.
  • Een nette tuin vindt u niet heel erg belangrijk, want daar passen kippen echt niet in; zij scharrelen nu eenmaal graag en halen de boel overhoop.
  • Wanneer één van uw kippen ziek wordt hebben ze een dierenarts nodig, met alle kosten van dien. De kippen zijn voor hun welzijn volledig van u afhankelijk.
  • Een nachthok dat afgesloten kan worden is belangrijk, met daarin zitstokken en legnesten. Het is belangrijk dat de voorzijde van het hok, indien mogelijk, gericht is op het zuidoosten. De kippen kunnen dan genieten van de ochtendzon en zo staat het hok – op het heetst van de dag – met het front in de schaduw. Het hok mag niet op een plaats staan waar de zon de hele dag vrij spel heeft. Kippen kunnen namelijk erg slecht tegen hitte.
  • Tocht is funest voor hun gezondheid, dus bouw het nachthok bij voorkeur op een plaats die in de luwte ligt en isoleer het goed. Belangrijk voor de gezondheid van de kippen is ook dat het hok goed geventileerd wordt, bijvoorbeeld door een raam dat dag en nacht open staat.
  • Tip: google eens ‘bouw een kippenhok’ voor meer informatie.

Kippen kunnen wel 10 tot 15 jaar oud worden. Als u alles goed overwogen heeft en uw besluit staat vast, dan willen we u wel alvast vertellen dat kippen hele gezellige en intelligente dieren zijn waar u vast veel plezier van gaat hebben.

kippie

Recent Posts