Kip ik heb je!

9 februari 2021

Ja hoor, daar kwam weer zo’n melding. Een kip die rondloopt op een plek waar hij niet thuishoort. Dit keer in het Haagse Zuiderpark, op de parkeerplaats voor het politiebureau. En dat terwijl de kinderboerderij een heel eind verderop is, aan de andere kant van het Zuiderpark. Op pad dus!

Bij aankomst in het Zuiderpark zag onze chauffeur Anita haar meteen lopen: een mooie, grote kip, die parmantig langs de kant van de weg naar eten liep te zoeken. Gewapend met wat voer en een vangnet liep Anita rustig richting de kip.

Toen alle auto’s voorbij waren gereden, gooide ze wat voer. Gelukkig was de enorme Brahma kip best hongerig en rende ze meteen op het voer af. Bij het zien van het vangnet rende mevrouw nog wel even weg, maar gelukkig kon Anita haar snel vangen. In de ambulance stond een ruime bench voor haar klaar en daar gingen ze, op weg naar de basis.

Zoals alle kippen en hanen die in ons hospitaal komen, behandelden we haar met vogelspray tegen luizen en mijten. Ook kreeg ze een anti-worm middel toegediend. Daarna gaven we haar een fijne plek in onze quarantaine-ruimte. En natuurlijk kwam ook zij met foto en tekst op Amivedi te staan, de website voor gevonden en vermiste huisdieren.

Maar, niemand kwam voor haar. We plaatsten haar in onze kippenren, waar zij meteen dikke vriendinnen werd met de andere kippen. En nu? Deze grote dame is samen met de andere kippetjes naar een nieuw huisje gegaan in Schipluiden. Ga maar lekker genieten, mooierd!


Mee in de ambulance.


Dan in het hospitaal eerst in quarantaine.


Daarna gezellig bij de andere kippetjes. Al is er helaas wel ophokplicht vanwege vogelgriep.


Anita na de vangactie.

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!